De Mattheüs Passie in Bodegraven

Kerk

Op 9 april wordt door het koor “Con Amore” uit Nieuwkoop de Mattheüs Passie uitgevoerd in Bodegraven. Dezelfde Passie wordt ook uitgevoerd op Goede Vrijdag in Nieuwkoop. Al in 2020 is deze Mattheüs Passie door het koor ingestudeerd. Als gevolg van de corona pandemie kon het in dat jaar niet doorgaan. Dit jaar heeft men (vrij laat) toch nog kunnen besluiten deze Passie te gaan uitvoeren. 

Het gaat bij deze Mattheüs Passie om een door de dirigent zelf geschreven Mattheüs Passie. De uitvoering is in de Nederlandse taal. De tekst die voor ons gelezen zal worden is de tekst uit de NBV-vertaling van Mattheüs 26 en 27. Afwisselend met de lezing wordt door het koor gezongen. Het zijn liederen, nieuw geschreven, met een muzikale weergave van datgene dat voor ons wordt gelezen. Er is niet alleen koorzang, ook de aanwezigen worden uitgenodigd enkele delen mee te zingen. Het geheel duurt ongeveer een uur. Het belooft een fijne avond te worden.

De uitvoering in Bodegraven is op zaterdag 9 april om 20.00 uur in de Ichthuskerk (Stationsweg 17, schuin tegenover het station). De uitvoering in Nieuwkoop is op vrijdag 15 april om 19.30 uur. De toegang is vrij, maar voor de dekking van de onkosten wordt er (in Bodegraven) een vrijwillige bijdrage gevraagd door middel van een collecte. Als dirigent van het koor en als inwoner van Bodegraver ben ik blij dat we deze Mattheüs Passie in beide plaatsen kunnen uitvoeren.

Wim Kusee (dirigent Con Amore)