Stagiaire Yvana en buurtsportcoach Vivian in het doelgroepenbad van Sportcentrum De Kuil.
Stagiaire Yvana en buurtsportcoach Vivian in het doelgroepenbad van Sportcentrum De Kuil. Foto:

Zwemmentie sponsormiddag

Algemeen

Nederland telt maar liefst 250.000 dementerenden en dit getal loopt ieder jaar op. Bijna iedereen heeft wel een familielid of een bekende in zijn omgeving die dementerend is. Stagiaire Yvana van Sport en Welzijn (Senw) wil hier iets mee doen. 

“Door geld op te halen, willen wij het mogelijk maken dat dementerenden samen met een vrijwilliger of ‘zorgmies’ veilig kunnen zwemmen in het binnenbad van Sportcentrum De Kuil in Bodegaven. Om dit te kunnen financieren, is er geld nodig. Vandaar dat er een sponsormiddag wordt georganiseerd, voor iedereen die een zwemdiploma heeft!” Yvana heeft ook een persoonlijk doel, vanwege haar oma. “Mijn oma is zelf dementerend en daarom lijkt het mij een mooi initiatief om geld op te halen voor zwemmentie en mijn oma dadelijk ook weer lekker te zien bewegen en plezier maken in het warme bad van zwembad de Kuil,” aldus Yvana.

Woensdag 13 april
Woensdagmiddag 13 april, staat volledig in teken van de zwemmentie-sponsormiddag! Door mee te doen aan deze sponsormiddag, maak jij het mede mogelijk dat dementerenden in het vervolg veilig en regelmatig kunnen zwemmen. De sponsormiddag vindt plaats in het doelgroepenbad van Sportcentrum De Kuil (Sportlaan 1A) in Bodegraven van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Hoe doe je mee?
Meld je aan via het inschrijfformulier op www.senw-br.nl. Kies zelf een tijdstip (inschrijven kan voor één uur) waar jij zoveel mogelijk banen wilt zwemmen voor dit goede doel. Bij de ingang van Sportcentrum de Kuil heb je mogelijkheid om voor aanmelding te kiezen voor: 5, 10 of 15 euro entree.

 Wil je meer doneren dan de entreemogelijkheden? Dat kan! Op de website van SenW kan je een donatieformulier downloaden. Hiermee kan je anderen mensen vragen om jou te sponsoren. Dit kan per baan óf in totaal. Na het zwemmen kan je dit geld dan weer ophalen bij jouw sponsoren. 

Waar kan je het sponsorgeld doneren?
Het opgehaalde geld van het donatieformulier kan je tot uiterlijk woensdag 27 april inleveren in het Evertshuis, bij Sport en Welzijn. Als je er voor het gekozen om enkel de entreegelden te betalen als donatie hoef je verder geen stappen te ondernemen.