Mitch treft voorbereidingen voor het plaatsen van dakpannen
Mitch treft voorbereidingen voor het plaatsen van dakpannen Foto: Esther de Cuijper

Mitch mag zich een echte bouwman noemen

Algemeen

Make a Wish heeft een droom van Mitch Kaspers in vervulling laten gaan. Hij mocht helpen bij het bouwen van een huis. Donderdag 17 maart werd hij opgehaald met een limousine voor een bijzondere dag.

Mitch (4 jaar) wilde altijd al, zoals hij dat zelf noemt, een echte bouwman worden. En met de Wish Journey van Make A Wish is dat gelukt. Het aannemersbedrijf in Reeuwijk nam zijn wens zo serieus dat Mitch in Boskoop zelfs een nieuw huis mocht bouwen. Maanden geleden al werd de eerste paal geslagen, een paar weken daarna werd er beton gestort en blokken gelijmd met de hijskraan. Donderdag 17 maart mocht Mitch de steiger op om de dakpannen te leggen.

De grote dag
Voor de ouders van Mitch was het ook een verrassing. Evenals voor Mitch zusje van vijf Jill, die ook mee mocht. Ze wisten wel dat er iets ging gebeuren, maar niet wat. Jamy, de moeder van Mitch vertelt: “’s Ochtends werd Mitch opgehaald en met de versierde limousine van Bodegraven naar Boskoop gereden. Toen de laatste dakpan op het hoogste punt van het huis was gelegd, werd de vlag gehesen, een gewoonte in de bouw. Maar wel een vlag met zijn naam er op.” 

Jamy vervolgt. “Daarna werd Mitch naar het Maximapark in Utrecht gereden. Daar mocht Mitch lekker spelen in de speeltuin en werd er ook geluncht. Aan het eind van de middag gingen we naar Kunstwerkplaats de Vrijstaat. Dat is een doe-expo en creatieve bouwplaats. Daar hebben heeft Mitch kleine houtjes het huis in Boskoop nagebouwd.”

Toen Mitch na deze lange dag thuis aankwam, stond zijn lievelingseten klaar: sushi. Hij heeft genoten, hij wilde altijd al een echte bouwman worden en dat is nu gelukt.

Leukemie
Mitch lijdt aan een acute vorm van leukemie. Op 24 juni 2020 werd de diagnose gesteld en daarna zijn ze een behandeltraject van twee jaar ingegaan. Nu zitten ze volop in het chemoproces. “Gelukkig is er uitzicht op een goed herstel en 24 juli hopen we de behandeling af te ronden. De wereld van chemo’s en leukemie is een wereld waar je geen kaas van hebt gegeten, je handelt naar wat je denkt wat je moet doen en bent niet voorbereid op diagnose zelf.”

“Het begint met vage klachten. Slecht slapen, slecht eten en na 1,5 week kreeg hij blauwe bloedpuntjes. Dinsdagmiddag zaten we bij de huisarts en dinsdagavond in het Prinses Maxima Centrum. Je ziet daar alleen maar kale kindjes met een slangetje in de neus, dat was een beeld die we voor Mitch nog niet helemaal voor ons zagen,” aldus Jamy. “Gelukkig was er goede begeleiding in het ziekenhuis. Een medisch pedagogisch medewerkster die nauw betrokken was bij ons traject heeft ons opgegeven voor Make A Wish. Zij is er van begin tot het eind geweest, en heeft altijd tips gehad voor het hele gezin.”

Gek van bouwen
Mitch is vanaf baby af aan altijd gek geweest van de bouw. Als je hem een auto geeft dan laat hij die links liggen. Jamy: “Als hij jarig is dan zeg ik tegen mensen: geef hem maar een doosje spijkers en tiewraps. Het maakt hem niet uit, als hij maar met de bouw bezig is. Bouwman dat is een beetje zijn eigen term, maar hij heeft wel de dag van zijn leven gehad.”