Vraag nu een 70+ huisbezoek aan bij SAM

Algemeen

Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen een 70+ huisbezoek aanvragen bij SAM als zij behoefte hebben aan informatie over plaatselijke voorzieningen en mogelijkheden om zo lang mogelijk op een prettige manier gezond en zelfstandig te functioneren. 

Getrainde vrijwilligers gaan met behulp van een vragenlijst met ouderen in gesprek over o.a. gezondheid, wonen, financiën, behoefte aan zorg- en dienstverlening en sociale contacten. Als er behoefte is om dieper op één of meer terreinen in te gaan, dan is een vervolgafspraak met een professional zo gemaakt. Je kan denken aan een wijkverpleegkundige, een notaris of een mantelzorgondersteuner.

Het is belangrijk om bewoners te informeren over het diverse aanbod van voorzieningen in Bodegraven-Reeuwijk, maar ook over wat je zelf kan ondernemen, juist voordat er belemmeringen optreden door oplopende leeftijd. Als je vooruit kijkt zijn er vaak eenvoudige, preventieve maatregelen te treffen om zo lang mogelijk comfortabel en zelfstandig te blijven wonen. Het geeft een goed gevoel als je het zelf in de hand hebt. Daarnaast wil SAM graag kwetsbare ouderen in beeld krijgen om hun passende ondersteuning te kunnen bieden.

Een 70+ huisbezoek aanvragen kan via info@samwelzijn.nl of via tel. 0172- 614500, voor extra informatie zoek contact met Marjolein Waagmeester, sociaal makelaar, tel. 06-30849203 of mail m.waagmeester@samwelzijn.nl.