Afbeelding

Samenwerken voor Oekraïne

Algemeen

Op woensdag 23 maart hebben de kinderen van De Wegwijzer in Driebruggen geld ingezameld voor Oekraïne. Het schoolplein was gevuld met kraampjes en kleedjes waarop de kinderen allerlei dingen verkochten voor dit goede doel. 

Groep 7 en 8 hebben hierbij het voortouw genomen en hebben de actie in de steigers gezet. Ze waren druk met het maken en uitdelen van flyers, het verdelen van taken en rollen, het bedenken van allerlei activiteiten en kregen een spoedcursus sleutelhangers maken. Kinderen uit verschillende groepen bakten cupcakes en koekjes of namen spullen mee om op hun kleedje te verkopen. 

De actiemiddag was een groot succes. In de heerlijke lentezon kwamen veel ouders, grootouders, bekenden en buurtbewoners op de actie af. Al snel was het schoolplein gevuld met enthousiaste kinderen en bezoekers. 

Verschillende talenten van de kinderen werden op deze middag mooi zichtbaar. Er waren kinderen die zich ontpopten als ware handelaren met het aanprijzen van bloemen. Andere kinderen zetten hun creativiteit in of begeleidden spelletjes. 

Naast de verzamelde spullen was er ook een kraam met bloemen. Kim Vermeulen (moeder van school) heeft namens Ende Bloemen voor mooie boeketten gezorgd die de kinderen mochten verkopen voor het goede doel. 

Tijdens deze middag werd de kernwaarde ‘Samenwerken’ van De Wegwijzer op allerlei manieren volop zichtbaar. De actie liet maar weer eens zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Door zowel binnen als buiten de school samen te werken, konden we na afloop maar liefst 902,50 euro euro overmaken naar Giro 555.