Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Blus die brand!

Het enthousiaste vrijwilligerskorps van de brandweer in Driebruggen heeft zich opgeworpen om op zaterdag 26 maart de provinciale vaardigheidstoetsen 2022 van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) te organiseren. Dat is een sportief en uitdagend evenement met als doel om de brandweertechnische vaardigheden te meten en te verbeteren, maar het is ook een dag waarop de vrijwilligerskorpsen uit de regio elkaar weer eens ontspannen kunnen ontmoeten. 

door Wim de Boevère


De speciale wedstrijd vond plaats op een zonovergoten dag. Tien korpsen uit Hollands-Midden, Zuid-Holland Zuid en Haaglanden hadden zich voor de wedstrijd aangemeld. Korps Driebruggen hield het bij de organisatie en nam zelf geen deel.


Uitdagende redding

Er was door het wedstrijdcomité een uitdagend programma uitgezet. De korpsen moesten elk in actie komen voor een (zogenaamde) oproep na een ongeval met een twee ton zware hardstenen plaat, die op een aanhanger was gaan schuiven en waardoor een persoon deels bekneld was geraakt en er ook nog een brandje met veel rookontwikkeling was ontstaan. Voor de locatie mocht heel toepasselijk gebruik worden gemaakt van het in Driebruggen aanwezige terrein van de HardsteenConcurrent. 

Natuurlijk moest de ontstane brand worden geblust en het beknelde zwaargewonde slachtoffer moest op een zo veilig mogelijke manier worden vrijgemaakt en van de juiste zorg worden voorzien in nauwe samenwerking met de inmiddels ook aanwezige ambulancemedewerkers. Het was een stevige uitdaging! 


Geruststellend

Alle korpsteams wisten deze lastige redding met goed gevolg te verrichten en dat mag best een geruststellende gedachte worden genoemd. De wedstrijdjury besloot dat de eerste plaats werd veroverd door Haaglanden post De Lier. Aan het eind van deze enerverende dag was er een gezellig samenzijn met veel lekkers in de kazerne van korps Driebruggen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding