De nieuw benoemde raadsleden v.l.n.r.: Dieter Möckelmann (CDA), Bas Otting (D66), Robin Borg (BBR) en Johan Langeraar (ChristenUnie).
De nieuw benoemde raadsleden v.l.n.r.: Dieter Möckelmann (CDA), Bas Otting (D66), Robin Borg (BBR) en Johan Langeraar (ChristenUnie). Foto: Bert Verver

Nieuwe raad geïnstalleerd

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK

Een dag nadat de gemeenteraad 2018-2022 afscheid had genomen, heeft burgemeester Erik van Heijningen de nieuwe raad geïnstalleerd. Terwijl de publieke tribune zich vulde met familieleden en partijgenoten, troffen de nieuwe raadsleden bij hun naambordjes al een mooie bos bloemen aan ter verwelkoming. Door de groei van het aantal inwoners is de raad voor de komende periode uitgebreid van 23 naar 25 zetels.

door Bert Verver

De burgemeester constateerde in zijn openingswoord dat er een grote overeenkomst bestond met de zojuist vertrokken raad. Ondanks de twee extra zetels zullen maar vier nieuwe leden deel uitmaken van de raad. Dat is een heel verschil met 4 jaar eerder, toen na het vertrek van vijftien raadsleden veel nieuwe gezichten op het politieke toneel verschenen.

Het werd een korte vergadering. De raadsleden legden in rap tempo de eed of de belofte af, waarin zij beloofden naar eer en geweten hun functie uit te voeren. Daarna namen zij met een hapje en een drankje de felicitaties in ontvangst. Dat gebeurde echter pas nadat de raadsnestor Henk van der Smit (SGP) opnieuw unaniem was benoemd tot waarnemend voorzitter van de raad.