Dorpsteam Reeuwijk-Brug

Wat hadden we een fantastische maand maart! Echt een maand om als Dorpsteam in beeld te komen bij de inwoners. We hopen dat dat gelukt is!

We hebben 19 maart op de Nationale Opschoondag zwerfvuil geruimd met negen deelnemers. Het was echt een genot om in tweetallen of alleen op pad te zijn met zak en knijper. We hebben best veel opgehaald, hoewel ons meeviel wat er allemaal lag. Natuurlijk lagen er veel mondkapjes en sigarettenpeuken, maar in sommige straten ook vrij veel plastic zakjes van verdovende middelen. Soms lag er zelfs een plastic hondenpoepzakje met de hondenpoep erin. Dat kan toch niet de bedoeling zijn! We hadden in 2,5 uur tijd iets van twintig zakken vol.

Heeft u ons aan het werk gezien in de fluoriserende hesjes met ons logo? We zijn door veel mensen aangesproken en hebben de complimenten graag in ontvangst genomen. Liever zien we natuurlijk enthousiasme om mee te helpen! We laten onze volgende actie aan u weten. Denk aan het lekkers na afloop!


We hebben ook vier eendenkorven geplaatst. Dankzij Heidi en Wilco staan ze stevig en op de juiste plek in vier watergangen. U ziet ze vanaf de openbare weg.


Om nog meer in contact te komen met de buurt en het dorp zijn we op zoek naar een app om elkaar op de hoogte te brengen van zaken die spelen en om antwoorden te geven op vragen die leven. Er is nog geen echt goede bestaande app voor, maar misschien herinnert u zich onze flyer van enkele jaren terug nog over de buurtpreventie-app? U kunt de informatie ook bij ons navragen. We willen u graag op weg helpen voor een veilige buurt!


Dorpsteam Sluipwijk en Plassengebied

Geduld is een schone zaak, leerden we vroeger, maar jammer genoeg hebben we als dorpsteam die 'schone' kanten nog steeds niet ontdekt en ervaren wij de nadelen dagelijks. We zijn afhankelijk van nieuwe, niet-ingelezen raadsleden die trappelen hun prioriteitenlijst af te werken. Die zitten niet te wachten op de onafgemaakte dossiers en om ambtenaren te steunen. Dit is het moment om met ons dossier tussen wal en schip te vallen.


1 september is onze waarnemend burgemeester geïnstalleerd en het ziet ernaar uit dat wij, de voorzitters van de dorpsteams, pas deze maand kennis met hem kunnen maken. We leggen hem graag kwesties voor als: kan het werkproces van de ODMH verbeteren, zodat het bestemmingsplan en de visie voor de natuurwaarden tot hun recht komen? Hoe denkt hij over de versnippering van de groene natuurstroken in en rond het plassengebied en ziet hij reëele mogelijkheden dit te voorkomen? Begrijpt hij dat de bewoners van het gebied best beseffen dat ze in een recreatiegebied wonen, maar dat zij ook prijs zouden stellen op duidelijk zichtbare handhaving op straat of op het strandje, zeker na een bepaalde tijd? Zodat alleen bewoners en hun bezoek met een vergunning gebruik kunnen maken van de wegen?

Zou de burgemeester kunnen zorgen voor beter bermbeheer, aangezien bermen anno 2022 echt meer zijn dan een 'wegondersteunend lichaam' gezien ons streven naar meer biodiversiteit en het presenteren van een pareltje in het groene hart? Het is nu echt de hoogste tijd om dit bermbeheer met de afdeling Groen en Wegbeheer af te stemmen en dit onderwerp minstens vijf treden in prioriteit omhoog te brengen, van de 'to do-lijst' naar de 'nu realiseren-lijst'.

En hoe zit het met de verkeersveiligheid? Toegegeven, het weer werkt niet mee om het karrenspoor achter in het gebied op te pakken, maar beslissingen over een 30 km-zone en doordachte oplossingen om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen zijn niet weersafhankelijk!


www.dorpenwijk.nl