Afbeelding
Foto:

Werk aan Kerkweg stil gelegd

REEUWIJK

De werkzaamheden aan de Kerkweg tussen Reeuwijk-Dorp en Tempel zijn op last van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) tijdelijk stil gelegd. Pas na het broedseizoen, vanaf 21 juni, mag er weer verder gewerkt worden.

Er was al gepland om gedurende het broedseizoen niet te werken aan het middelste deel van de Kerkweg. Nu eist de ODMH echter dat onvoldoende is aangetoond dat de werkzaamheden aan de uiteinden van de Kerkweg de weidevogels niet verstoren. Daarom heeft de organisatie een verbod opgelegd op de volledige uitvoering van de klus tot het einde van het broedseizoen.

Dit betekent dat de werkzaamheden vertraging oplopen. De aannemer heeft samen met de gemeente een nieuwe planning gemaakt. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het groot onderhoud aan de Kerkweg eind september afgerond. Dan is het fietspad verbreed en is de weg met lichtgewicht wegfundering (glasschuim) opgehoogd.

Ondertussen is de weg met naastgelegen fietspad weer opengesteld voor verkeer, al rijdt het nu niet soepel. Fietsers mogen waar en wanneer mogelijk zowel op de weg als op het fietspad fietsen. Het fietspad is berijdbaar gemaakt met rijplaten. Vanwege de veiligheid van de fietsers geldt er een tijdelijke maximumsnelheid voor al het verkeer van 30 km per uur.

Archiefbeeld: Bert Verver