Afbeelding
Foto:

Saskia van Vuuren terug in Nederland

BODEGRAVEN

Saskia van Vuuren, oprichtster en voorzitter van de Boskoopse stichting El Arbol, is weer even terug in Nederland. Covid19 heeft dat een aantal jaren onmogelijk gemaakt.

Saskia is een onderneemster pur sang, maar dan niet voor financieel gewin. Haar ouders en grootouders, die atheïsten waren in hart en nieren, hebben haar bijgebracht dat je altijd goed moet doen voor anderen. Leven vanuit waarden en normen die de mensheid dienen. Saskia heeft daar haar eigen weg in gevonden. Saskia is sinds enige jaren geleden, anders dan haar ouders en overgrootouders, toegetreden tot de katholieke gemeenschap.


Deze bijzondere vrouw heeft in het verleden gewerkt als aanneemster/timmervrouw in Nederland. Haar onderneming was gevestigd op een binnenvaartschip van 26 meter lang en 5 meter breed. Zij was stuurvrouw op het schip. Door haar technische kennis is zij diverse malen in Nicaragua gaan helpen met timmerwerkzaamheden en het maken van meubelen. Zij werd geraakt door de erbarmelijke toestanden waar kinderen en vrouwen daar in moeten leven. 


In Nederland liet Saskia al zien dat zij niet de standaard wegen bewandelt in haar leven. Ook niet toen zij het roer – nu figuurlijk – radicaal omgooide. Saskia richtte de stichting El Arbol op en vertrok permanent naar Nicaragua. De basis van de stichting is Boskoop maar ook in Nicaragua heeft zij ter plaatse een stichting opgericht van El Arbol. En dat doet zij inmiddels al jaren. Saskia is al sinds 1996 actief voor Nicaragua. Zij komt naar Nederland om daar waar mogelijk te komen vertellen over haar project.


U kunt Saskia van Vuuren persoonlijk ontmoeten in Bodegraven en wel op zondag 24 april om 10.30 uur in zalengebouw ‘De Doortocht’ Zij zal u meenemen in haar inspirerende verhalen.