Jubileumconcert gemengd koor Vivace

Algemeen

REEUWIJK

Op zaterdag 14 mei om 20.30 uur viert gemengd koor Vivace uit Reeuwijk in Kerkelijk centrum De Ark haar 35-jarig bestaan met een jubileumconcert. Onder leiding van Jos Mans brengt het koor een variatie aan liederen van het veelzijdig repertoire uit de afgelopen 35 jaar. Daarnaast verzorgen Edwin Vooys op piano en Pascal van der Velde op trompet de muzikale begeleiding en intermezzo’s. Kaarten kosten 10 euro.

Dirigent Jos Mans is van jongs af aan actief als zanger in koren. Op 13-jarige leeftijd startte hij met pianolessen, eerst van zijn vader Martin Mans en later van Piet Westhoeve. Jos heeft zich in de jaren daarna ontwikkeld als singer-songwriter en als koorarrangeur. Na zijn opleiding tot docent muziek aan het conservatorium te Rotterdam is hij aan de slag gegaan als muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Intussen is Jos al weer meer dan 5 jaar als dirigent verbonden aan Vivace en heeft hij het zelfvertrouwen en zangplezier van de leden vergroot.

Edwin Vooijs studeerde orgel, behaalde het Diploma Kerkmuziek en volgde hij diverse masterclasses improvisatie. Edwin als organist verbonden aan de Bergsingelkerk in Rotterdam, hij geeft orgelconcerten en is veelvuldig actief als begeleider van koren en solisten. Daarnaast componeert en arrangeert hij zowel vocale als instrumentale muziek. Hij heeft de zakelijke en artistieke leiding over het gemengd koor Nova Voce. Er zijn inmiddels diverse cd’s van hem verschenen.

Pascal van der Velde begon met trompetspelen bij de nog altijd actieve Muziekvereniging Crescendo te Dreischor (Zeeland). Hij studeerde bij diverse nationale en internationale musici. Pascal speelde mee in musicalproducties, ook was hij werkzaam in vele Nederlandse orkesten. Op televisie is Pascal onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt. Hij werkt geregeld mee aan koorconcerten in heel Nederland. Ook speelt regelmatig met diverse bekende organisten. Daarnaast geeft hij als muziekdocent les aan trompet- bugel- en cornetleerlingen.

De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij Vivánt Drogisterij de Butterfly op Miereakker en bij Tonny Driehuis, Groen van Prinstererlaan 15, Reeuwijk, tel. 0182 394914. De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint op 20.30 uur. Na afloop is er een hapje en een drankje om de jubileumavond feestelijk af te sluiten.