Lenie, Lenneke en Sagib moeten hartelijk lachen om de fratsen van vloggers Span en Douc in Passiflora.
Lenie, Lenneke en Sagib moeten hartelijk lachen om de fratsen van vloggers Span en Douc in Passiflora. Foto:

Een cadeau uitzoeken voor de magazijn-chagrijn


BODEGRAVEN

Al twee jaar lang verkoopt Passiflora in Bodegraven producten van keramiek en decoratiezeep, gemaakt door cliënten van de dagbesteding van Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Ze gingen voor het eerst met keramiek werken toen de dagbesteding door corona naar de woning toekwam. Toen kwam iemand op het idee om de producten die de cliënten maakten, ook extern te verkopen en werd er contact gelegd met Passiflora.

door Lars Ferwerda

Lenie, Lenneke en Sagib zijn samen met begeleidster Connie in de winkel van Passiflora op Kerkstraat 34 om nieuwe producten te brengen, als er plotseling bezoek langskomt van Span en Douc. Zij zijn twee vloggende dames die allerlei avonturen meemaken, die intern en op YouTube worden uitgezonden voor de cliënten van Ipse De Bruggen. Nu zoeken ze een cadeau voor de magazijnchagrijn, een karakter in hun vlogs.

Zelf gemaakt

Lenie, Lenneke en Sagib moeten hartelijk lachen om de fratsen van Span en Douc. Zij werken alle drie op de dagbesteding in Zwammerdam. Hun werkzaamheden bestaan naast het maken van decoratiezeep en keramiek ook uit het verrichten van industrieel werk. 

Als ze de decoratiezeep maken, smelten ze die in de magnetron, voegen er een kleur en geur aan toe en leggen het vast in een vorm. Vervolgens snijden ze die op de snijplank in kleine stukjes. De zeep is bijvoorbeeld heerlijk om in de badkamer of de wc te leggen voor de geur. Als industrieel werk maken ze bijvoorbeeld plantenkaartjes met de naam van de plant en informatie over hoeveel zon en water die nodig heeft. Het maken, inpakken en uitzoeken van kraaltjes en schelpen vinden ze het leukst aan hun werk. Verder houden ze van sporten, fitness, de Jostiband en zwemmen.

Unieke producten

Rineke, eigenaar van Passiflora, is blij met de producten van Ipse de Bruggen. Voor haar winkel wil ze vooral een uniek product. “Ik wil iets anders in de winkel dan de standaard vaasjes, zodat mensen vaker naar de winkel komen. Daarnaast is het een mooie ondersteuning voor de cliënten.” 

Ondertussen valt de aandacht van Span en Douc op de toonbank. Daar liggen de zeepjes, keramische schaaltjes en keramische nummers uitgestald. Rineke heeft wel een aantal spullen in de aanbieding die leuk zouden zijn voor de magazijnchagrijn, zoals de nummers 6 en 4. Die maken samen 64, precies hoe oud de magazijnchagrijn wordt.

Op de toonbank liggen de zeepjes, keramische schaaltjes en keramische nummers uitgestald.
Afbeelding