Dromen van meer skaten

Vervolg van voorpagina.

De twee steppers uit groep 8 zijn bijna dagelijks op de skatebaan te vinden, met veel andere kinderen uit Reeuwijk. Daardoor is het vaak best druk en dat kan soms tot wat gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast moet je vaak gewoon lang wachten tot je weer aan de beurt bent om je tricks te kunnen doen. Dus droomden de twee van een grotere skatebaan met meer ruimte en meer uitdaging. 

Liz en Joep vertelden hun juf over hun zorgen en die opperde het idee om een (papieren) handtekeningenactie op te starten op school. Om de actie kracht bij te zetten hebben Liz en Joep met hulp van meester Bart ook een promo-filmpje gemaakt. De handtekeningen stroomden binnen, maar alleen binnen de schoolmuren. Daarmee kwamen ze natuurlijk niet veel verder.


Plannen uitgewerkt

Via via kreeg ook jeugdwerker Dietmar Warnders lucht van de plannen van de twee skaters. Zijn nieuwsgierigheid was gewekt en hij zocht contact met Liz en Joep. Ook Dietmar werd erg enthousiast over de plannen en hij besloot de twee te helpen met hun poging om hun droom te verwezenlijken. Er werd een bredere petitie opgestart om een groter publiek te bereiken. Ook tekenen? ga naar:

astroskatepark.petities.nl

De twee jonge kids zijn voor hun droomskatebaan uitgegaan van de huidige locatie, maar hier is uiteraard niet veel extra ruimte voor een grotere baan. Daarom wordt er ook gekeken naar een andere, meer geschikte ruimte voor de realisatie van de skatebaan.


Op zoek naar geld

Ook over de financiën wordt nagedacht. De gemeente heeft nu geen extraatjes over voor dit plan, dus zal Dietmar helpen met fondsenwerving of sponsoring door bedrijven. Inmiddels gaan de drie dromenjagers, Liz, Joep en Dietmar binnenkort zelfs naar de gemeente om hun plannen voor te leggen. Wie weet wat twee enthousiaste kids voor elkaar kunnen krijgen door gewoon hun droom na te jagen! Wordt vervolgd…?