Gedecoreerdenmiddag 2022
Gedecoreerdenmiddag 2022 Foto: Bert Verver

Geanimeerde bijeenkomst voor gedecoreerde plaatsgenoten

Algemeen

Nu de coronabeperkingen zijn opgeheven was de gemeente weer in de gelegenheid de traditionele bijeenkomst voor de gedecoreerden in onze gemeente te organiseren. Dat een dergelijke bijeenkomst gewaardeerd wordt bleek wel uit het feit dat het restaurant van Mercatu geheel was gevuld met gedecoreerden en hun partner.

Zij werden welkom geheten door burgemeester Erik van Heijningen. Hij wees erop dat de gedecoreerden afkomstig zijn uit vele lagen van de samenleving. Hij had zich verdiept in de veelheid van organisaties die vertegenwoordigd waren en uit zijn opsomming werd duidelijk dat de vrijwilligers een bijzondere plaats innemen in ons maatschappelijk bestel en een grote bijdrage leveren aan het functioneren daarvan. Dat zijn, toch vrij lange, opsomming niet compleet was bleek overigens wel uit de reacties die hij in de zaal ophaalde.

Na de inleidende woorden van Van Heijningen was er voor de aanwezigen volop gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje weer eens bij te praten, dit keer met op de achtergrond met de muziek van het Salonorkest Capelle.

Tekst en foto: Bert Verver