Jazz in Bodegraven

Bodegraven

Stichting Groene Hart Jazz, bestaande uit vrijwilligers, wil de jazzmuziek dichter bij de mensen brengen. In de grote steden is er veel aanbod, in kleinere gemeenten juist niet. 

Daarvoor werkt de stichting samen met horecaondernemers om dit te realiseren. Onder andere werken wij samen met BAAS Bodegraven aan de Van Tolstraat 2 in Bodegraven en organiseren samen Sunday Jazz. Elke tweede zondag van de maand brengen wij live jazzmuziek in Bodegraven.


Sunday Jazz wordt op 8 mei door een optreden van het Residence Jazz Sextet door De Residence Jazz Sextet. Zij spelen de mooiste en interessante jazz standaards in arrangementen van onder meer Thelonious Monk, Jazz messengers, Bobby Golson en een groot aantal van een Nederlandse arrangeur, Anton Burger. 


Hij heeft naast vele sextet arrangementen, ook de meeste zangnummers gearrangeerd. De zangnummers worden door Aafje de Bloois voor haar rekening genomen. Deze zangers werkt naast deze band ook samen met andere grootheden uit de jazzwereld. Met haar warme stem en gevoel voor timing, is Aafje al 35 jaar bedreven in het vertolken van jazz-songs en bijzondere popsongs. Speciaal is het Braziliaanse repertoire in de originele taal en ook de Franse chansons zijn favoriet. 


Voor meer informatie: www. Groenehartjazz.nl. Toegang bij BAAS Bodegraven is gratis.