V.l.n.r.: dhr. Thierry, mevr. & dhr. Bekker, burgemeester Van Heijningen, mevr. Wijnstra-Verlint, mevr. Boerefijn-Rijswijk en dhr. Aberson. Beeld: Bert Verver
V.l.n.r.: dhr. Thierry, mevr. & dhr. Bekker, burgemeester Van Heijningen, mevr. Wijnstra-Verlint, mevr. Boerefijn-Rijswijk en dhr. Aberson. Beeld: Bert Verver Foto:

Koninklijke onderscheiding voor acht inwoners van Bodegraven-Reeuwijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK

Afgelopen dinsdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Op deze feestelijke dag ontvingen acht inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een koninklijke onderscheiding. De uitreiking aan zes van hen vond plaats in restaurant Mercatu in Reeuwijk, één gedecoreerde ontving de onderscheiding thuis en één lintje werd in Gouda uitgereikt.

Zoals gebruikelijk waren de voorgedragen inwoners met de nodige smoezen naar de bijeenkomst gelokt om daar tot hun verrassing ontvangen te worden door waarnemend burgemeester Erik van Heijningen, maar ook door familieleden en vertegenwoordigers van de organisaties waarvoor zij zich hadden ingezet.

In zijn welkomsttoespraak gaf de burgemeester nadrukkelijk aan het fijn te vinden dat de uitreiking van de onderscheidingen weer in gezamenlijkheid kon plaats vinden: ”Want Bodegraven-Reeuwijk is prachtig, maar het mooiste van onze gemeente zijn toch de mensen. En zeker de mensen die zich al jaren inzetten voor anderen, voor instellingen en voor onze gemeente! Gelukkig kunnen we deze mensen af en toe in het zonnetje zetten.”


Gedecoreerden

Lid in de Orde van Oranje Nassau: H.A. Aberson (Nieuwerbrug), C.J.A. en A.J. Bekker (Bodegraven), A. Boerefijn-Rijswijk (Waarder), W.M. Neefjes-de Jongh (Reeuwijk-Brug), J.C. Thierry (Bodegraven), M.J. Uijl (Bodegraven).

Ridder in de Orde van Oranje Nassau: S. Wijnstra-Verlint (Reeuwijk).

Dhr. M.J. (Rien) Uijl en burgemeester Van Heijningen.