EXPO Gouda Maakt valt in de smaak
EXPO Gouda Maakt valt in de smaak Foto: Eva Kosto

EXPO GOUDA MAAKT valt in de smaak

Ruim 7.000 mensen hebben sinds april een bezoek gebracht aan EXPO GOUDA MAAKT. De expositie over de Goudse maakindustrie van vroeger, nu en later valt in de smaak. In augustus besteedt de expo extra aandacht aan 'Levensmiddelen', met interessante weetjes over Goudse voedselproducenten, voedsel dichtbij huis, duurzame verpakkingen en het inmaken van voedsel. 

Kijken en proeven

De expo besteedt in augustus aandacht aan Goudse voedselproducenten, voedsel dat dichtbij huis is te vinden, bijzondere ingemaakte groenten en fruit, milieuvriendelijke verpakkingen, diverse soorten 'future food'. Ook is er kunstwerk te zien met oer-Hollandse miso, een van oorsprong Japanse gefermenteerde sojabonenpasta. Bezoekers kunnen Goudse producten proeven, zoals een Punselie koekje, een Kamphuisen siroopwafel, een Compaxo Amigo's worstje of een stukje Vergeer kaas. Verder worden alle bezoekers uitgenodigd hun lekkerste recept in de expo-boom te hangen.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen is er een 'smaaklaboratorium' ingericht, waarin verschillende soorten snoep kunnen worden geproefd die anders smaken dan je zou denken. Ook kunnen zij hun eigen tuinkers kweken in een potje dat ze eerst zelf versieren. Daarnaast is er een groot electrospel over de herkomst van voedsel. En wie kan raden hoeveel chocolademunten van Steenland er in de grote glazen pot zitten? Kom in de vakantie naar EXPO GOUDA MAAKT en ontdek het zelf.


De entree is gratis.

EXPO Gouda Maakt valt in de smaak