De Toren van Babel
De Toren van Babel Foto: eigen foto

Hieronder vindt u een ingekorte versie van de agenda die op onze website gepubliceerd is. De volledige versie vindt u online op kobr.nl/activiteiten

Heeft u zelf evenementen om toe te voegen aan de agenda? Doe dit online of mail ze naar redactie@kijkopbr.nl Opname in de agenda is gratis, online worden niet-commerciële activiteiten altijd opgenomen. Publicatie in de krant kan niet worden gegarandeerd omdat op papier de ruimte beperkt is.


za 20 augustus

Parkrun Reeuwijkse Hout

Een gratis, wekelijks 5km loopevenement met tijdsregistratie, georganiseerd door vrijwilligers en gratis voor iedereen. Elke zaterdag om 9:00 uur vanaf de fietsenstalling naast Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout. Ga naar www.parkrun.co.nl/reeuwijksehout/ voor  informatie en aanmelden.


Kunst in de Kerk

Op de derde zaterdag van de reeks Kunst is de Kerk, 20 augustus, is er een tentoonstelling van schilderijen van Kim van der Baars en schilderijen en keramiek van Lucy de Kruijf. 

Kim van der Baars is een autodidact schilder. Zijn werk is vooral realistisch en voornamelijk gericht op stillevens en vogels. Maar ook abstract schilderen heeft zijn interesse. Voor zijn werk gebruikt Kim afwisselend linnen doek en masonietpaneel. Kim schildert niet professioneel. Het feit dat hij sinds zijn pensionering toch wel erg regelmatig te vinden is vóór zijn schildersezel ligt aan zijn passie voor schilderen.

Lucy de Kruijf, wier echtgenoot is opgegroeid in Zwammerdan, exposeert ‘de torens van Babel’: 5 keramische torens van ongeveer 45 cm hoog in wit en zwart. De kunstenaars associateert deze torens met een scheiding tussen mensen, zoals de geschiedenis gaat. Het feit dat de torens nooit zijn afgebouwd is ook integrerend voor haar. Daarnaast hangen er van haar hand een aantal abstracte schilderijen, met als titel “Vensters”: je kijkt er door naar buiten, maar ook naar binnen... en ze brengen licht in het donker.


zo 21 augustus

Plassentocht Reeuwijkse Plassen

Monster aan op westlander Jan Compagnie en geniet van het uitgestrekte plassengebied in het verstilde Zuid-Hollandse veenweidelandschap. Vertrek: elke zondag vanaf de steiger achter het hoofdgebouw van vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen te Reeuwijk.


wo 24 augustus

Senioren Soos

De Senioren Soos is iedere woensdagochtend van 09:30 tot 11:00 uur Bij SAM te Rijngaarde (Bodegraven). Aanmelding en/of vragen: Eefje 06 - 20584620.


Parkinson Boksen

Bij Parkinson Boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen en stoten. Meld u aan voor een proefles bij N-Joy Sportcentre of stuur een mailtje naar info@parkinsonboksennederland.nl


do 25 augustus

Lezing Natuurvoeding voor kids (0-4 jaar)

Donderdag 25 augustus wordt een lezing gegeven in de cyclus ‘Boost je immuunsysteem'. Dit keer gaat het over voeding voor kinderen van 0-4 jaar, bezien vanuit de natuurvoeding. Sanne Walraven verzorgt de lezing. Opgeven voor deze lezing kan via lezingen@hortuspopulus.nl. De toegangsprijs is €7,50, inclusief koffie en thee. De lezing start om 19.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten.


vr 26 augustus

Bruisend Reeuwijk!

De Foute 90's

Tijdens Bruisend Reeuwijk zullen we met z’n allen terug gaan naar de 90’s. De mooie line-up wordt afgesloten met 2 Brothers On The 4th Floor.


Bruisende Afterparty

Op vrijdagavond 26 augustus is er aansluitend op Bruisend Reeuwijk een spetterende afterparty in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Hier zullen optreden “Helemaal Top” en “De Lawineboys”. Verder wordt deze avond de muziek verzorgd door DJ King. Deze afterparty is vanaf 23.00 uur tot 03.00 uur.


za 27 augustus

Bruisend Reeuwijk! 

Kinderspelen Reeuwijk

Ook dit jaar zijn er tussen 10 en 16 uur weer diverse kinderspelen tijdens Bruisend Reeuwijk op zaterdag 27 augustus. Ook presenteren (sport)verenigingen zich op deze dag (zie verderop in deze krant). Locatie; parkeerterrein Zalencentrum De Brug. info: volksvermaakreeuwijk.nl


Bruisend Reeuwijk! 

met o.a. Mart Hoogkamer

Tijdens Bruisend Reeuwijk zal Mart Hoogkamer het plein op zijn kop gaan zetten met zijn “Zwemmen in Bacardi Lemon en Bieber van de kroeg”. Mart begon zijn carrière in 2016 tijdens Holland Got Talent met een nummer van Willy Alberti. Hij zette zichzelf echt op de kaart met het nummer Unchained Melody op het strand in Spanje. Inmiddels heeft hij opgetreden in Ahoy en past zijn naam al tussen de grote namen in Nederland. Stichting Volksvermaak Reeuwijk is blij hem te mogen verwelkomen op Bruisend Reeuwijk.


Nature Impact Day op Hortus Populus

De Nature Impact Day is hét jaarlijkse evenement voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar in Zuid-Holland om op laagdrempelige wijze kennis te maken met het groene vrijwilligerswerk. Hiermee willen we de zichtbaarheid van groene organisaties versterken en de betrokkenheid van jongeren bij de natuur en natuurbeheer vergroten. Uiteindelijk zal het leiden tot een meer inclusieve groene sector, waarin jong en oud, met alle achtergronden, zich samen sterk maken voor het herstel, het behoud en het verhaal van onze natuur. Op de Hortus Populus worden de deelnemers tussen 9 en 13 uur ingezet voor het schoonmaken een van de sloten en de lastiger wiedklussen. We sluiten af met een heerlijke lunch en ook tussendoor wordt iedereen goed verzorgd. Sfeervol en met impact aan de slag. Meld je aan en doe mee!


Adullam markt

Buiten- en binnen verkoping ten bate van Adullam, een landelijk opererende, identiteitsgebonden organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Op het erf van Oosteinde 38 in Waarder vindt op zaterdag 27 augustus van 10 tot 16 uur een verkoping plaats.

Te koop zijn: Grote sortering tweede hands boeken, theologisch- en kinderboeken, diverse soorten boerenkaas, kaarten, groente en fruit, planten, koek en snoepgoed, speelgoedkraam, lingerie, sokken, kousen, Schulp vruchtensappen. 

Ook kunt u een rondrit maken in een huifkar!


ma 29 augustus

55e Meijeloop

Oranjevereniging ‘De Meije' organiseert op maandagavond 29 augustus weer een Meijeloop. Deze loop wordt voor de 55e keer georganiseerd. U kunt deelnemen aan verschillende afstanden, zoals de 2 (voor kinderen tot en met 12 jaar), 6.6 en 15 kilometer. Alle afstanden starten bij de Hollandse Boerderij aan de Meije 63. Het evenement begint om 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-13837147 of 0172- 685512.

Afbeelding
Afbeelding
Start 53e Meijeloop. Beeld: Edith Op de Woerd
Afbeelding
Afbeelding