Oukooopse Molen.
Oukooopse Molen.

Kom naar de Open Monumentendagen

Algemeen Agenda

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Met de Open Monumentendagen, die dit jaar als thema hebben ‘Duurzaam duurt het langst’, wordt de aandacht voor monumenten vergroot door bijzonder Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk stelt op 10 september verschillende monumenten open voor bezichtiging.

Als het gaat om monumenten, denken we bij duurzaamheid al gauw aan de karakteristieke windmolens die onze gemeente rijk is. Met de duurzame windkracht maalden zij het overtollige water weg, zodat we onze voeten drooghielden. Trek erop uit en beleef een heerlijke dag in onze dorpskernen en buurtschappen. Laat u verrassen door de monumenten, het prachtige landschap en het lokale eten en drinken. 

Activiteiten

Om 10.00 uur vindt in de Hortus Populus in Bodegraven de opening van de Open Monumentendag plaats. Daarna zijn op diverse plekken activiteiten georganiseerd. Zo wordt in het Streekmuseum Reeuwijk een presentatie gegeven door de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk over het opwekken van duurzame energie. Hier is ook een kleine streekproductenmarkt en verkoop van overtollige spulletjes uit het museum.

In het GroeneHartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven kunt u zien en horen wat er allemaal aan archeologische vondsten zijn gedaan. Sommige kerken zijn geopend en daar kunt u luisteren naar het orgel of een muziekgroep. Het oudste wapen van Bodegraven in de dorpskerk is te bezichtigen. In de oorspronkelijke vervening ‘Put van Kruijt’ kunt u een rondvaart met uitleg in een elektrosloep maken.  

Kijk op www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl voor het volledige programma.