Beeld: Erik Saeijs
Beeld: Erik Saeijs Foto: © Erik Saeijs

Lastig duel voor ESTO

BODEGRAVEN - In het nieuwe voetbalseizoen moest ESTO met een 2-1 nederlaag in Nootdorp het hoofd buigen voor RKDEO. Net als ESTO is RKDEO ook een zondagvereniging, maar is dit seizoen horizontaal overstapt naar de zaterdag. Hoewel ESTO in de tweede minuut al op voorsprong kwam, zette haar tegenstander na een kwartier het zaakje recht. Duidelijk werd dat zij al een stap verder zijn in de voorbereiding en dat de spelers in hun team wellicht al meerdere jaren de groene mat delen in de competitie. Alles bij elkaar was het een leuke wedstrijd om naar te kijken en viel op de overwinning van de Nootdorpers weinig af te dingen.

Het was Pim de Visser die voor ESTO net na de tweede minuut de 0-1 scoorde. Een goed afgedwongen corner ging uiteindelijk naar de tweede paal, waar Pim geheel vrijstaand hard en onhoudbaar kon binnenknallen. Zes minuten later was het al gelijk. De 2-1 kwam in de zestiende minuut voort uit een scrimmage voor de het doel van Joey Anker.

De tweede helft werd een andere wedstrijd, maar ook toen behield RKDEO het overwicht.