Beeld: Ilse Höcker
Beeld: Ilse Höcker

Wie gaat de strijd aan op 12 inch?

Algemeen Agenda

BODEGRAVEN - Al jaren liep Jan Arendshorst, eigenaar van Fietspad Tweewielers, met het idee om een 12 inch-race, een race voor volwassenen op kinderfietsen, naar Bodegraven te halen. In 2019 is het gelukt om de 12 inch-race te organiseren tijdens de Najaarsmarkt. Dit was een groot succes met 12 deelnemende teams. Ook dit jaar is Jan een van de organisatoren van de race.

De 12 inch-race is ontstaan in Pijnacker, uit een weddenschap tussen twee jonge knullen in de kroeg. Toen zij op de kinderfietsen stapten om deze weddenschap te winnen, is een nieuw soort race ontstaan. Inmiddels bestaat deze race al meer dan 15 jaar. In 2019 kwam de race voor de eerste keer naar Bodegraven. 

Wisselbeker winnen

De race wordt in estafettevorm gereden door een team van vier personen. Eén voor één rijdt het team een ronde over het parcours. Dit gebeurt met vier teams tegelijk. Het parcours van het ringsteken zal weer worden gebruikt. Dat is ongeveer 400 meter lang. Het parcours loopt van de Oude Markt over de Burgemeester van Dobben de Bruijnstraat langs de Vijverlaan en terug over de Kerkstraat. 

De twee snelste teams gaan door naar de finale. Na de poulefase wordt de finale gereden. De winnaar gaat met een grote wisselbeker naar huis. En natuurlijk met eeuwige roem en glorie! Naast de prijs voor het snelste team, is er ook een prijs voor het best uitgedoste team van de wedstrijd.

Teamgevoel, fun of gaan voor de winst!

De 12 inch-race is op 17 september, tijdens de Najaarsmarkt, en start om 11.30 uur. De race is ideaal om deel te nemen met uw organisatie, vereniging, bedrijf, vriendengroep, familie enzovoorts. Iedereen kan meedoen. Een 

aantal teams hebben zich reeds aangemeld maar er is nog ruimte genoeg voor meer teams. Wacht niet langer met u aan te melden, als u zin heeft in een leuk en sportief evenement, waar teamgevoel voorop staat. En waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Meedoen

Inschrijven en meer informatie opvragen kan via de website van de najaarsmarkt (www.najaarsmarkt.nl) en in de winkel bij Jan, Fietspad Tweewielers, gevestigd aan Noordstraat 34 te Bodegraven. Of stuurt u een mail naar : fietspad@live.nl

Beeld: Jan Arendshorst