Afbeelding

De ShelterBox-challenge

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - De Najaarsmarkt staat voor Rotary Bodegraven in het teken van een sponsoractie voor Oekraïne. Leden van Rotary zijn komende zaterdag aanwezig om aandacht en donaties te vragen voor het mooie werk van de noodhulporganisatie ShelterBox.

Rotarian Bram Strookman legt uit wat ShelterBox is: “ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die hulpboxen brengt naar slachtoffers van een ramp of conflict. De materialen in de doos helpen de mensen in de eerste fase na een ramp te overleven. In een hulpbox zit bijvoorbeeld een noodhulptent waarin een hele familie kan verblijven, dekens, een set kookgerei, waterzuiveringssystemen of gereedschap om een huis te repareren of te herbouwen.”

Op de Najaarsmarkt, op zaterdag, is de noodhulptent te bezichtigen. Ook zijn een aantal van de iconische groene ShelterBoxen te zien, waarin het noodhulpmateriaal van ShelterBox verzonden wordt. Bezoekers van de Najaarsmarkt kunnen donaties geven voor deze hulpmiddelen. Rotary wil op deze manier graag de mensen in Oekraïne helpen.

Voorzitter Jacqueline Schlangen: “De Rotary-leden hebben veel zin in deze ShelterBox-challenge, en ik hoop dat veel bezoekers van de Najaarsmarkt ook enthousiast worden en een donatie zullen geven. Rotarians dragen zelf ook bij. Zo helpen we samen onze medemens. Dat past ook heel goed bij de mooie servicegedachte die Rotary kenmerkt.”

Meer informatie www.shelterbox.nl.

Hulpboxen naar slachtoffers van een ramp of conflict.