Van links naar rechts: Peter Kemner, Manon den Dijker, Joaquin van Dijk, Chloé Pieterse, Matthijs Kroeders. Beeld: Niño de Perlita
Van links naar rechts: Peter Kemner, Manon den Dijker, Joaquin van Dijk, Chloé Pieterse, Matthijs Kroeders. Beeld: Niño de Perlita

Muziek in de Kijker

Algemeen Cultuur

De Kijk heeft een nieuwe rubriek: Muziek in de Kijker, met daarin aandacht voor lokale bands en singer-songwriters (artiesten die zelf hun muziek schrijven en spelen). Dit keer besteden we aandacht aan de band ‘Random Monday’.

Random Monday

In Oktober 2019 is de band opgericht via de Goudse Popschool. “We waren allemaal opzoek naar een band en toen heeft de popschool ervoor gezorgd dat we bij elkaar kwamen. In de afgelopen jaren is de bezetting van de band erg veranderd. Drie jaar later hebben we twee nieuwe gitaristen en een nieuwe zangeres.”

De naam Random Monday is ontstaan omdat er “willekeurig” (random) verschillende mensen met verschillende soorten muziekstijlen een band met elkaar hebben gevormd. En ze repeteren elke maandag, dus zo is de naam Random Monday ontstaan.

Van seventies tot popmuziek

“Wij spelen covers wat een beetje pop/rock is. Of het nou jaren 70/80/90 muziek is maakt voor ons niet uit. Daarnaast zijn we ook bezig met eigen nummers schrijven. Hier zijn we ongeveer een half jaar geleden mee begonnen. Het genre waarin we onze nummers schrijven is over het algemeen rock, al varieert het wel per nummer.”

Eigenlijk vormt alles een inspiratie voor het bedenken van nieuwe nummers. Dat zit hem al in de manier waarop de songs worden geschreven, namelijk voor een groot deel gebaseerd op eigen ervaringen en belevingen. Maar de band kijkt ook naar hoe grote bekende artiesten het al eerder deden. “Wij zijn geïnspireerd door muziekgenres zoals blues rock en progressieve rock van jaren 70/90 met bands zoals Pink Floyd, Led Zeppelin en Gary Moore.”

Optreden Ouwe Gouwe festival

Doordat de band vlak voor de corona periode is opgericht was optreden erg lastig, aangezien het grootste gedeelte van de tijd alles dicht was. “We hebben in de afgelopen drie jaar drie optredens gehad en binnenkort hebben we op het Ouwe Goudse festival op 15 oktober ons vierde optreden, al is dat eigenlijk pas ons tweede optreden met de bezetting van de band zoals die nu is.”

Lekker energiek

“Het tofste aan eigen muziek maken is dat je van helemaal niks zelf iets kan maken en je eigen inbreng er in kan geven en dat er uiteindelijk een heel nieuw compleet nummer ontstaat. Daarnaast vinden we het ook leuk om liedjes te maken waarvan je weet dat je muziek gehoord wordt door anderen en dat andere mensen er ook van kunnen genieten. Wij proberen onze eigen liedjes ook altijd anders te maken dan normaal. We heten niet voor niks Random Monday. We letten erop dat het lekker energiek is en niet saai.”

Op dit moment is de band helaas nog niet op het internet of de social media te vinden, maar dit gaat er in de toekomst misschien wel komen.

Meer informatie? Bel bandlid Matthijs Kroeders: 06-57004977.