Beeld: Goedele Monnens
Beeld: Goedele Monnens

Vluchtelingenwerk kan uw hulp goed gebruiken!

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Ze kwam in de late avond in Nederland aan met een baby op haar arm. Maanden geleden moest ze vluchten en alles achter laten. Nog een laatste keer keek ze achterom om het beeld, de geur en de geluiden van de plek waar ze geboren is in haar herinnering op te slaan. Daarna begon ze aan haar reis naar een onbekende toekomst. Op zoek naar veiligheid.

Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de mensen van Vluchtelingenwerk. Zij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid.

Kom bij het team

Ook in onze gemeente is een team vrijwilligers actief. Dit vrijwilligersteam kan dringend hulp gebruiken. Er komen elke maand nieuwkomers in onze gemeente aan. Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland, terwijl ze nog amper de taal spreken. Als maatschappelijk begeleider zorgt u dat vluchtelingen zelfredzaam worden en zich thuis gaan voelen in Bodegraven-Reeuwijk. U doet onmisbaar werk, waarbij u echt wat kunt betekenen voor een ander mens!

Voelt u solidariteit met een vluchteling? Wilt u iets voor hen betekenen? Stuur een bericht naar bodegraven@vluchtelingenwerk.nl. Of ga in gesprek met Vluchtelingenwerk op 17 september op de Najaarsmarkt op de streek- en verenigingenmarkt.