Afbeelding
Foto:

Ga naar www.kijkopbr.nl/activiteiten voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Donderdag 15 september

Klik&Tik-Samen op ’t Web

De derde cursus van Klik&Tik-de Basis, het startpunt om te leren omgaan met de computer. Bij Klik&Tik-Samen op 't Web ontmoet je vooral anderen op het internet. Hier leer je de social media kennen en wat je daarmee kunt doen. Van hobby, delen van foto's, direct contact met of zonder beeld met familie en vrienden tot het vinden van een baan. Hoe je meer met WhatsApp kan en hoe je deze foto's in drie klikken op de laptop of computer kan bekijken. Zo kan je eenvoudig al je foto's bekijken die je via WhatsApp gekregen hebt.

Bel 06-33086575 of mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl voor informatie en opgave. Locatie: Waarder

 

Vrijdag 16 september 

Disco Najaarsmarkt

Een topfeest tijdens hét feest van het jaar in Bodegraven: de Najaarsmarkt! Drive-inn show Zo vader, zo zoon met Bart, Daddy Dj en Dj Rob draaien met alle plezier al heel wat jaren mee. Het is muziek van de jaren 70, 80 en 90 tot hardstyle, niets is hun te gek! Kortom, hoog tijd om lekker met elkaar te swingen op heerlijke dancehits. 

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Info: www.evertshuis.nl

Concert en jubileum
ReeuwijkKlassiek

ReeuwijkKlassiek viert zijn 30-jarig jubileum. De wethouder Cultuur Elly de Vries zal de opening verrichten. Anastasia Feruleva (cello) en Frank van der Laar (piano) spelen stukken van hun cd 'Ballets Russes'. Na afloop biedt het bestuur van ReeuwijkKlassiek een hapje en drankje aan.

Locatie: Zalencentrum De Brug, Reeuwijk-Brug. Info: www.reeuwijkklassiek.nl

Zaterdag 17 september

Lezing Lale Gül

Het nieuwe cursusseizoen van Volksuniversiteit Het Groene Hart wordt geopend door een lezing van niemand minder dan Lale Gül. Ze is bekend van haar autobiografische debuutroman ‘Ik ga leven' en geeft op deze avond een lezing over en uit haar eigen werk.

Locatie: Het Klooster. Info: www.vuhetgroenehart.nl

 

Zondag 18 september 

Loes Luca – Uit het hoofd

'Uit Het Hoofd' is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Info: www.evertshuis.nl

 

Maandag 19 september 

Lichtjesavond in
St. Willibrorduskerk

De St. Willibrorduskerk is geopend van 19.00 uur tot 19.45 uur voor een moment van bezinning en gebed tijdens de Lichtjesavond. Oorlog en geweld raakt mensen overal ter wereld. De oorlog in Oekraïne laat ons des te meer beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is en ook onze inzet vraagt. Sta daar bij stil en bid om Gods steun bij onze zoektocht naar vrede! Iedereen is van harte welkom.

Locatie: Overtocht 18, Bodegraven

 

Woensdag 21 september 

Senioren Soos

De Senioren Soos is er op iedere woensdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur. De Senioren Soos is een gezelligheidsvereniging met enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om leuke en gezellige activiteiten te organiseren voor senioren onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Senioren kunnen terecht bij de Senioren Soos om mensen te ontmoeten buiten het huis. 

Locatie: Zorgcentrum Rijngaarde, Bodegraven. Info: 06-20584620 of eefje.tijsterman@hetnet.nl.

 

Ukkiepret (2+)

Dansen en bewegen op muziek is leuk! Bij Ukkiepret gaan peuters samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis: samen zingen, spelen en bewegen. De allerkleinsten kunnen zich helemaal uitleven op het podium. Kinderen leren en ontdekken nieuwe geluiden, verhalen en bewegingen. De voorstelling duurt maximaal 45 minuten. 

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Info: www.evertsthuis.nl

 

Theatervoorstelling over
dementie

In deze voorstelling op Wereld Alzheimer Dag geven Corrie van Nieuwkerk & Ton van de Bildt van theatergezelschap Vliegeren met Tegenwind een inkijkje in het leven van twee mensen wanneer bij één van hen Alzheimer wordt geconstateerd. In een aantal scènes nemen zij u mee in dat leven dat vaak geen ruimte meer laat voor een eigen leven. Dat herinneringen buiten spel zet. Dat boos, maar ook broos is. Een leven als een polaroid, een kiekje uit een gezamenlijk leven dat lijkt te vervagen. Om bij de één uiteindelijk zelfs geen herinnering meer te zijn. De spelers gaan na afloop met u in gesprek over herkenbare thema’s uit de voorstelling.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Toegang: gratis, aanmelden verplicht via alzheimercafemiddenholland@gmail.com. Info: www.evertshuis.nl

 

Webinar Help je kind
groeien

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het helpen groeien van kinderen naar een positieve mindset. Kinderen met een groeimindset geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Het webinar is bedoeld voor alle ouders van kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Wilt u uw kind helpen om leren leuk te vinden, vertrouwen te krijgen in zijn of haar eigen kwaliteiten en positief denkend door het leven te gaan? Meldt u aan!

Info: www.cjgcursus.nl

 

Senioren Soos.
Lezing van Lale Gül.
Loes Luca - Uit het hoofd.