Ingezonden brief

Algemeen Ingezonden brief

Container bij het station

Inwoners, voorbijgangers en reizigers van en naar het station Bodegraven ergerden zich al langer aan de flesjes, blikjes, verpakkingen van etenswaren en ander ongeregeld dat voor rond de bushalte en voor en in de fietsenstalling achtergelaten wordt.

Het plein bij het station en de fietsenstalling zijn volgens de gemeente eigendom van de Nationale Spoorwegen (NS). Als enige mogelijkheid om iets aan de NS te melden en te vragen zijn er een informatieknopjes op ieder perron. Het antwoord van het ‘infoknopje’ is dat dit een taak is voor de conducteur van de trein die het zwerfafval melden moet. Of de conducteur dit in de praktijk wel kan doen, weet het infoknopje niet.

Het zwerfafval dat bij de bushalte en in de fietsenstalling daarnaast ligt, is geen visitekaartje voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Bodegraafse ondernemers die hun best doen om Bodegraven er goed uit te laten zien.

De gemeente heeft op het stationsplein na herhaalde meldingen met de MijnGemeente App over zwerfafval een grote afvalcontainer bij de bushalte geplaatst. Reizigers die met de trein komen, op de bus of op afhalen wachten kunnen hier hun afval, dat tot dusver rond de bushalte en in de fietsenstalling achterbleef, nu in een van de afvalcontainers deponeren. Daar wordt inmiddels goed gebruikt van gemaakt.

Peter Jansz