Afbeelding
Foto:

Ga naar www.kijkopbr.nl/activiteiten voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Donderdag 22 september 

Mega Motor Markt

Goedhart Motoren sluit het prachtige zomerseizoen af met een knallend festijn voor al zijn klanten. Tijdens de vier dagen durende Mega Motor Markt van donderdag 22 t/m zondag 25 september genieten bezoekers van megakortingen, een spectaculaire loterij, horeca, muziek en leuke activiteiten.

Goedhart Motoren verwacht voor de Mega Motor Markt 15.000 bezoekers te verwelkomen met één gedeelde passie: motoren. Deze editie is extra sensationeel door middel van een heus mini circuit van 'Race kids' en een schiettent vol met leuke motorprijzen.

Locatie: Europaweg 1D, 2411 NE Bodegraven

 

Vrijdag 23 september 

Sluipwijkse Markt

Ook dit jaar wordt de Sluipwijkse Markt weer georganiseerd. Op de markt in Sluipwijkse sferen is er weer veel te koop en genoeg te doen en te beleven. Voor jong en oud zijn er leuke spellen. Daarnaast zijn er heerlijk vers gerookte paling, planten, fruit, oliebollen, curiosa en boeken te koop. Zien we je op de markt op 23 september tussen 18.00 en 21.00 uur of 24 september tussen 10.00 en 16.00 uur? 

Locatie: Sluipwijk, in en rond de kerk.

 

Solistenconcours

Na 3 jaar organiseert OBK weer een ‘solistenconcours’! De jeugd en leden van OBK zetten op deze avond hun beste beentje voor om mooie prijzen in de wacht te slepen.

Locatie: Piet van Eijk op Hoogeind 6, Driebruggen. Aanvang: 19.00 uur. Info: www.obkdriebruggen.com

 

Zaterdag 24 september 

Nationale Burendag

Op verschillende locaties zetten organisaties hun deuren open ter ere van Nationale Burendag. Zie pagina 9 voor meer informatie.

Neel Verdoorn Dance Projects & het
DoelenEnsemble - Ballads

Het DoelenEnsemble en Neel Verdoorn Dance Projects slaan de handen ineen voor een weergaloos mooie voorstelling over de ballade. Met muziek van Guillaume de Machault, Melody Gardot, Sting, Chopin en andere artiesten. 'Ballads' vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen. Het is een van de oudste liedgenres, waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen. In de huidige maatschappij, waarin mensen individueel georiënteerd zijn en de wereld steeds groter wordt en aan ieders voeten ligt, lijkt alles maakbaar. De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend juist in deze tijd, waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen. 

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Aanvang: 20.00 uur. Info: www.evertshuis.nl

 

Marcel en Lydia Zimmer

Marcel en Lydia Zimmer komen naar Waarder. Zij geven een familieconcert in de PKN Gereformeerde Kerk Waarder. Marcel en Lydia hebben veel liedjes over geloven geschreven voor volwassenen (denk aan 'Aan Uw voeten Heer is de hoogste plaats') en voor kinderen (zoals 'Van A tot Z bent u de hoogste Heer'). Deze worden veel gezongen in kerken en op school. Ze hebben diverse cd’s gemaakt. Op YouTube kunt u ook allerlei liedjes van hen vinden. De verwachting is dat er veel belangstelling is voor dit concert. Wacht dus niet te lang met kaarten bestellen!

Locatie: PKN Gereformeerde Kerk Waarder. Aanvang: 15.30 uur. Kosten: 7,50 euro voor volwassenen, 3,50 euro voor kinderen. Tickets: www.zingenindekerk.nl/evenementen

 

Tuinfair voor Roemenië

Er is weer een tuinfair in Waarder! De opbrengst is evenwel als andere jaren bestemd voor Roemenië. Er is een groot assortiment aan artikelen, zoals handgemaakte spulletjes, (wens)kaarten, brocante, vintage en nog veel meer. Alles gaat voor een weggeefprijs weg, dus zorgt u voor lege schappen? Voor jong en oud is er wel iets interessants bij. Koffie en thee staan als een hartelijk welkom voor u klaar.

Locatie: Prins Pieter Christiaanstraat 6, Waarder. Tijd: 10.30-14.30 uur.

Zondag 25 september 

Lezing: Hoe houden we onze cellen gezond?

Steeds meer mensen weten dat gezonde voeding belangrijk is voor ons immuunsysteem en dus voor onze gezondheid. Maar de vraag is of deze gezonde voeding wel goed wordt opgenomen door onze cellen. Komen de voedingsstoffen wel op de juiste plek in ons lichaam om ons immuunsysteem een boost te geven? Gaby van den Bos, orthomoleculair therapeut, vertelt wat ervoor nodig is om onze cellen gezond te houden. Want alleen gezonde cellen kunnen alle voeding goed opnemen en benutten.

Locatie: Hortus Populus, Bodegraven. Aanvang: 15.00 uur. Kosten: 7,50 euro, inclusief koffie/thee. Aanmelden: lezingen@hortuspopulus.nl. Info: www.hortuspopulus.nl

 

Maandag 26 september 

Ella Schaap in Gast uit de Streek

De in Madagaskar geboren Ella Schaap vertelt in het radioprogramma van BR6 Gast uit de Streek haar verhaal. Een jaar geleden begon ze een webshop en sindsdien verkoopt ze vanille uit haar geboorteland in heel Europa. Met het geld dat ze daarmee verdient helpt ze mensen in Madagaskar. Ze is de oudste van een gezin met vier kinderen. Om de studie van haar broertje en twee zusjes te kunnen betalen brak ze zelf haar studie af om te gaan werken. Ze trouwde op haar negentiende met een jongen van 23 jaar. Toen ze zeven maanden zwanger was, overleed haar man op 25-jarige leeftijd aan gele koorts. Terwijl haar dochter bij haar ouders woonde, ging zij in Jordanië en Koeweit werken. Haar zus trouwde met een Nederlandse man en woont in Amsterdam. Toen Ella in 2017 bij haar op vakantie was, ontmoette ze haar huidige man. Nu woont ze met hem en haar dochter in Bodegraven.

Aanvang: 20.00 uur, herhaald op dinsdag 27 september om 22.00 uur en zondag 2 oktober om 19.00 uur.

 

Dinsdag 27 september 

Lezing: Het Puberbrein, een handleiding

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Bodegraven-Reeuwijk organiseert de lezing ‘Het Puberbrein, een handleiding’ van Aletta Smits, voor ouders die hun puber beter willen begrijpen. Dr. Aletta Smits geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein, een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. In de lezing legt zij uit hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - volwassenen die de puberleeftijd zijn ontgroeid - daarmee om kunnen gaan. 

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: 5 euro p.p. Aanmelden: www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl

 

Leer Nieuwerbrug wandelend kennen

Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen in (de omgeving van) Nieuwerbrug. Het wandelen staat centraal, dus sluit vrijblijvend aan. Neemt u vooral ook anderen mee, gezellig! De wandeling is ongeveer 5 kilometer, een goed uur wandelen. Het grootste gedeelte van de route is over verharde paden. Eén wandelpad gaat over steentjes, waaronder olivijn. Heeft u een hond? Die kan en mag gewoon mee. Aanmelden is niet nodig en het kost niets.

Startlocatie: Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1. Aanvang: 19.00 uur. Info: 06-48153543 of www.mijnklimaatpartij.nl

 

Woensdag 28 september 

Stefano Keizers – Hans Teeuwen

Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje'. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit, want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: Hans Teeuwen. 

In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek, in de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af. 

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Aanvang: 20.00 uur. Info: www.evertshuis.nl

 

Kledingbeurs De Brug

Op woensdag 28 september wordt een najaarskledingbeurs gehouden in De Brug. Schone en nette winterkleding kan 's ochtends ingeleverd worden van 9.30 uur tot 12.00 uur. Plaats stevig bevestigde kaartjes met daarop de maat, de vraagprijs en uw telefoonnummer. U kunt een nummer aanvragen bij Trudy Smit (0182-395616). Bij haar kunt u ook kaartjes kopen. Niet verkochte kleding gaat naar twee goede doelen. De uitbetaling van verkochte kleding vindt plaats tussen 17.00 tot 17.30 uur.

Locatie: Zalencentrum De Burg, Reeuwijk-Brug. Tijd: 13.00-15.00 uur. Info: kledingrebo@hotmail.com

 

Op de Sluipwijkse Marktis weer veel te beleven.
Marcel en Lydia Zimmer komen naar Waarder.
Wandel mee in de omgeving van Nieuwerbrug.
Najaarskledingbeurs in De Brug.
Afbeelding