Overhandiging van de cheque en de kunstwerken. Beeld: Beeld: Gonny Persoon
Overhandiging van de cheque en de kunstwerken. Beeld: Beeld: Gonny Persoon

Wereldwinkel schenkt deel opbrengst loterij aan Voedselbank

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN – Vera Parker Brady en Lissy van den Hoogenband (bestuursleden van de Fairtrade Cadeauwinkel/ Wereldwinkel Bodegraven) hebben een cheque ter waarde van 150 euro en een tas met Fairtrade koffie, thee en chocolade overhandigd aan Heleen Feenstra. Zij is coördinator van de Voedselbank in Bodegraven.  De winnaars van de loterij kregen een scrapmetal (gemaakt van oud ijzer) reiger en haan overhandigd.

Tijdens de Najaarsmarkt kon iedereen bij de Fairtrade Cadeauwinkel na het overhandigen van twee euro het gewicht van de reiger en de haan raden. Degene die met het geschatte gewicht het dichtste bij het werkelijke gewicht kwam, werd winnaar van het kunstwerk. Ook was er een loterij met envelop trekken voor een euro. In de envelop zat een loodje dat bijna altijd correspondeerde met een prijsje in de winkel. 

Paula van Veen won de reiger. Het gewicht was 2,9 kilo en mevrouw Van Veen schatte het gewicht op 2,95 kg. Kees Duits won de haan. Het gewicht was 4,2 kilo en de heer Duits schatte het gewicht op 4,25 kg. Het zijn beide Aziatische werken die in de Fairtrade Cadeauwinkel te koop zijn.

Voedselbank

Heleen Feenstra toonde zich erg verheugd met deze welkome gift voor de Voedselbank. Het bedrag wordt besteed aan fruit en groente. De Fairtrade koffie, thee en chocolade komt op een speciale tafel te staan als extraatje voor de klanten.

De Wereldwinkel heeft plaats voor nieuwe vrijwilligers en het bestuur is naarstig op zoek naar nieuwe leden. Heeft u affiniteit met Fairtrade en wilt u zich inzetten voor dit doel, loop dan eens binnen of bel met de winkel 0172-613664).