Opening van het buurtkastje door Bianca van Rijn-Wolswijk. Beeld: Wim de Boevere
Opening van het buurtkastje door Bianca van Rijn-Wolswijk. Beeld: Wim de Boevere

Regenachtige maar vrolijke Burendag

Algemeen Human Interest

WAARDER - Zaterdag begon Burendag in Waarder met een gezellige bijeenkomst van een grote en wisselende groep koffie- en thee-leuters in het Huis van Alles aan de Mr. Pieter van Vollenhovenstraat. De weersomstandigheden waren helaas iets minder vrolijk, maar dat was aan de stemming binnen allerminst te merken.

door Wim de Boevère

Koffie, thee, koekjes - alles was er om eens lekker bij te kletsen en dat werd dan ook volop gedaan. De actieve commissieleden van het Huis van Alles hadden hier een prima gelegenheid en veel betrokken inwoners bij elkaar om ook hun ideeën en plannen eens uitvoerig mee te bespreken. 

Een van die plannen betreft het maken van een fraaie mozaïekbank voor het dorp. Welke kleuren en motief of afbeelding die bank moet gaan krijgen en nog veel meer vragen en ideeën passeerden de revue. Met alle geopperde suggesties kan de commissie weer even aan de gang. 

Een andere activiteit op het programma was het officieel en feestelijk openen van het nieuwe ‘Buurtkastje’, een vrij toegankelijk kastje waar inwoners artikelen die ze over hebben - zoals pot- of blikconserven, wasmiddelen en shampoo - in kunnen zetten. Anderen kunnen deze artikelen weer gebruiken om verspilling tegen te gaan. Het kastje werd geplaatst naast de al aanwezige ‘Zwerfboekenkast’.

Het plan om nog een leuke partij jeu-de-boules te spelen op de nieuwe banen viel helaas letterlijk in het water. In plaats daarvan ging de keuken open en de frituur aan. Zo werd Burendag toch een nuttig en gezellig evenement om elkaar te ontmoeten en lekker bij te praten over van alles en nog wat.