Vriendenschaar 1 neemt koppositie in

Algemeen Sport

Korfbal

BODEGRAVEN - Na een aantal jaren elkaar niet getroffen te hebben in zowel de veld- als zaalpoules, stonden afgelopen zaterdag de semi-derbies op het programma: de Vriendenschaar-selectie nam het thuis op tegen de Waddinxveense selectie van Korbis.

Vriendenschaar 2 opende en speelde een knappe wedstrijd tegen een Korbis dat zeker ook niet slecht in de wedstrijd zat. Het betekende 16-12 winst voor de thuisploeg.

Vriendenschaar 1 moest het opnemen tegen Korbis 1. Voorafgaand aan de wedstrijd deelden ze een eerste plek in de poule. Het leek er de eerste minuten even op dat de Waddinxveners de overhand zouden nemen: binnen de kortste keren stond het 1-4. Maar Vriendenschaar 1 wist knap terug te knokken tot 5-5, waarna de rest van de eerste helft eigenlijk in het teken stond van de Bodegraafse overheersing en daarmee een voorsprong. Bij rust stond het 11-7.

De tweede helft verliep moeizamer voor Vriendenschaar. Het werd 16-15 voor de thuisploeg, met nog één minuut te spelen. Korbis wist de bal in de laatste aanval van de Bodegravers te onderscheppen, voor een eventuele gelijkmaker, maar de scheidsrechter floot tijdens het uitverdedigen al af.