Beeld: Anneke de Goede
Beeld: Anneke de Goede

LEZING over Puberbrein goed bezocht

Algemeen Jeugd

BODEGRAVEN – Op dinsdagavond 27 september vond in het Evertshuis in Bodegraven de lezing “Puberbrein, een handleiding” plaats. Spreker Aletta Smits wist de ouders en professionals met haar enthousiasme te boeien. De lezing is met zo’n tachtig aanwezigen goed bezocht.

Lachsalvo’s

De uitleg aan de hand van de dia’s en de herkenbare voorbeelden van het gedrag en de communicatie met pubers zorgde voor lachsalvo’s in de zaal.  Er was interactie met het publiek door de gestelde vragen. Wat gebeurt er in het brein van de puber? Hoe kunnen we ermee omgaan?

Een aantal reacties uit het publiek: 

Een ouder: ”de avond was verhelderend. Met een flinke dosis humor en herkenning kijk ik nu anders naar mijn pubers!”

Een een ouder/professional:”Op confronterende maar vooral humoristische wijze wees Aletta ons als publiek er haarfijn op hoe uniek pubers denken en redeneren en hoe wij als volwassenen de plank vaak mis slaan in onze communicatie met hen. Gelukkig gaf Aletta ons veel handvatten en tips om aan te sluiten bij hun belevingswereld!”

Mentorproject Bureau Bousa: “Een super interessante lezing, die op humoristische wijze wordt gepresenteerd en goed onderscheid maakt hoe fysiek en uniek het puberbrein werkt.”

Met een lach op het gezicht verlieten de ongeveer 80 aanwezigen de zaal. Vol goede moed om de tips thuis toe te passen.

Meer informatie

Jongeren (en ouders) kunnen op de website hoezitdat.info informatie vinden, vragen stellen en hulp vragen over allerlei onderwerpen zoals vriendschap, ruzie, school, geld, SOA, HALT, verliefd zijn, loverboys.

De lezing werd mogelijk gemaakt door Let’s Learn, onderdeel van Let’s Go. Een verzamelproject van activiteiten voor jongeren - en soms ook ouders- binnen Bodegraven-Reeuwijk. Op gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/lets-go-jongerenactiviteiten is meer informatie te vinden over de activiteiten van Let’s Go.

Beeld: Selma Michielsens