Op bezoek in het Kaasmuseum. Beeld: Cheese Valley Holland
Op bezoek in het Kaasmuseum. Beeld: Cheese Valley Holland

Influencers op kaasreis door Cheese Valley

Algemeen Toerisme


BODEGRAVEN - REEUWIJK - Op 29 september heeft een unieke Instagram persreis plaatsgevonden. Deelnemers waren een speciaal geselecteerde groep Influencers uit vier verschillende Europese landen. Tijdens de tweedaagse trip ontdekten de zes travel & food bloggers de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland.

Dit selecte gezelschap tourde door Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en de Krimpenerwaard vanuit een subsidieproject van de provincie Utrecht. Tijdens de tour deelden de influencers hun ervaringen met hun social media volgers; mensen die graag hun ‘culinaire reis’ en horizon verbreden. Het betekende de start van het internationale Instagram kanaal van Cheese Valley. Met medewerking van de provincie Utrecht wordt Cheese Valley op de internationale kaart gezet. De website is binnenkort ook volledig in het Duits en Frans beschikbaar, naast Engels en Nederlands.  

Het gezelschap verbleef onder meer bij Landal De Reeuwijkse Plassen om met de boot de schoonheid van het Hollandse landschap in het Groene Hart te ontdekken. Ook volgde een uitstap naar een kaasboerderij in de Krimpenerwaard, waar nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt, échte boerenkaas. In Gouda is natuurlijk de Gouda Cheese Experience bezocht en heeft het gezelschap geleerd hoe kaas gemaakt wordt in het Kaaspakhuis in Woerden. De reis is afgesloten met een bezoek aan het gloednieuwe Kaasmuseum in Bodegraven.

Cheese Valley is een uniek gebied midden in het Groene Hart. Ook Buitenlandse bezoekers beginnen Cheese Valley steeds vaker te bezoeken om de bijzondere verhalen en belevenissen van kaas te ontdekken. Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: “In Cheese Valley ontdek, beleef en proef je het gele goud van Holland en dat willen we zowel aan binnen- als buitenlandse bezoekers vertellen zodat zij langer in ons gebied zullen verblijven en op zoek gaan naar het échte verhaal van boeren Goudse kaas”.

Op bezoek in het Kaasmuseum. Beeld: Cheese Valley Holland