Sportzaal De Kuil. Beeld: Optisport
Sportzaal De Kuil. Beeld: Optisport

Sportzaal De Kuil tijdelijk niet bruikbaar

Algemeen Human Interest Overheid Sport

BODEGRAVEN - De afgelopen dagen heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk van verschillende kanten vragen gekregen over het niet beschikbaar zijn van de sportzaal in sportcentrum De Kuil.

Het sportcentrum heeft in de kerstvakantie pech gehad. Door een kapotte klep in de waterinstallatie is in de sporthal een grote lekkage ontstaan. Helaas was dit mankement precies boven de houten sportvloer. Door het water is deze sportvloer zwaar beschadigd.

In overleg met de opstalverzekering en met de vloereninstallateur kijkt beheerder Optisport naar de beste en snelste oplossing. Daarbij wordt het risico meegenomen dat het vocht, dat in het beton is gedrongen, ook later nog voor problemen kan zorgen. 

Concreet moet de vloer nu eerst drogen, voordat Optisport in overleg met specialisten de vervolgstappen goed kan inschatten. De verwachting is dat de sporthal vanaf april 2023 weer beschikbaar is voor de sporters.

In de tussentijd heeft SenW alle gebruikers zo goed als mogelijk een plek gegeven in een van de andere bestaande sporthallen. Ook de scholen hebben van SenW een alternatieve gymlocatie aangeboden gekregen.

Naast de schade aan de sportvloer kampt Optisport al enige tijd met een legionellabesmetting in de douches in De Kuil. Optisport volgt samen met de installateur en in afstemming met de gemeente een stappenplan om de oorzaak boven water te krijgen. Dit neemt helaas nog enige maanden in beslag.