Dames 1 met zwangere Joyce (midden). Beeld: DVC
Dames 1 met zwangere Joyce (midden). Beeld: DVC

Een vliegende start DVC Dames

Algemeen

DRIEBRUGGEN - Zaterdag 28 januari stond Inter Rijswijk op het programma bij de dames van DVC. Na het eerste fluitsignaal sloeg DVC direct toe. Alles klopte in de eerste set.

De passers brachten een hele keurige en nette pass, waardoor spelverdeler Chantal alles heel goed kon verdelen. Iedereen werd op haar wenken bediend. 

Daardoor werd het blok van Inter Rijswijk steeds in de war gebracht op welke positie zij nodig was. De ballen vlogen hen om de oren. De servicedruk was daarbij ook nog eens fantastisch en had Inter Rijswijk moeite met zelf aanvallen. DVC pakte zeer verdienstelijk de set met 25-15. De tweede set werd met hetzelfde team gestart in de hoop diezelfde flow vast te kunnen houden. Dit was al een stuk lastiger. DVC moest heel hard voor haar punten werken. Ook Rijswijk had een tandje bijgezet. Het was een spannende set, dat met een lullige bal beslist werd met 23-25 in het voordeel van Inter Rijswijk. Dat betekende een flinke mokerslag voor het thuisteam. 


In set drie en vier waren er korte oplevingen met goed volleybal en mooie punten, echter was dat te weinig om het nog spannend te maken. Rijswijk won beide sets. Eén punt voor het einde kreeg Joyce haar publiekswissel als afsluiter voor dit seizoen. Met een daverend en welverdiend applaus gaat zij nu genieten van haar zwangerschap. Haar team hoopt haar volgend jaar weer op het veld te zien.