Afbeelding

Zondag 5 februari


Songs of Praise in ‘t Anker 

BODEGRAVEN - De samenzangviering Songs of Praise is tijdelijk verhuisd! Vanwege de hoge energiekosten is besloten om de Songs of Praise in de komende twee maanden in ’t Anker, bij de Dorpskerk te houden. 

Zondagavond 5 februari zullen Martine en Dick Broere de begeleiding verzorgen. Beiden zijn ooit door Dirk Jan Warnaar geïnspireerd en gemotiveerd om muziek te gaan maken. Martine is op tien jarige leeftijd piano gaan spelen en is daarnaast ook gaan zingen, eerst bij Dekoor en nu al jaren bij de vermaarde vocal group Be Sharp in Utrecht. Haar vader Dick is meer dan dertig jaar kerkorganist in de Ontmoetingskerk te Bodegraven en in de Ark te Reeuwijk. Het samen kunnen spelen en begeleiden is voor beiden steeds weer een bijzondere ervaring en is een verrijking voor de samenzang. De presentatie is in handen van Eric Bette.  De viering start om 18.30 uur.

Dinsdag 7 februari

Voetballen op zondag 

BODEGRAVEN - Op dinsdag 7 februari komt Bert Smits twee keer vertellen over 'voetballen op zondag' in Bodegraven en Zwammerdam. 

De lezing is toegankelijk voor alle donateurs van de Historische Kring, maar ook voor andere belangstellenden. Voetballen op zondag kent zijn eigen voetbalgeschiedenis in de verschillende kernen en heeft ook geleidt tot het ontstaan van bijvoorbeeld Rohda'76. 

De lezing wordt twee keer gehouden, om 10.00 en om 20.00 uur. Beide keren in het Groene Harthuys. De toegang is gratis. 

Woensdag 8 februari

Cursus Smartphone en WhatsApp 

WAARDER- Woensdag 8 februari start een nieuwe cursus over de smartphone en whatsapp. De onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn bijvoorbeeld: veiligheid, privacy, alles over de apps, foto's en praktische zaken voor het dagelijks gebruik. En uiteraard kan er van alles gevraagd worden.

Deze cursus is alleen geschikt voor de smartphones met een Android besturing zoals de Samsung. (Dus NIET de iPhone smartphone met het Apple logo achterop)

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op 8, 15 en 22 februari en vindt van 13.30 tot 15.30 uur plaats in de Prins Willem Alexanderschool. Deelname aan de cursus bedraagt 12,50 euro voor de hele cursus, inclusief een praktisch cursusboek. Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij de balie in de bibliotheek Waarder of mailen naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl.

Zondag 12 februari 

Kunstcafé MOLENKUNST

Een reis langs onze rijke molenhistorie aan de hand van schilderijen, etsen, tekeningen en foto’s. Ruijsdael, Rembrandt, Mondriaan, Monet en vele anderen hebben ze geschilderd. Waarom kozen zoveel kunstenaars dit thema? Het antwoord krijgt u middels verhalen en beelden van Cock van Langelaar. Het kunstcafé begint om 15.00 uur. Voor informatie en kaarten kijk op www.evertshuis.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding