BuddyBike werkt ook samen met ZorgMies. Beeld: BuddyBike
BuddyBike werkt ook samen met ZorgMies. Beeld: BuddyBike

Actie Buddybike groot succes

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - Ieder jaar steunt de RegioBank mooie lokale initiatieven om de leefbaarheid te vergroten. Dit jaar heeft Regiobank Veldsink-Domburg gekozen voor stichting BuddyBike Bodegraven. Op 8 februari zijn ze gestart met een crowdfundingcampagne voor het onderhoud van de BuddyBike (een duofiets) in Bodegraven.

Joost Rooms, een van de fietsers van de BuddyBike, heeft samen met Renate Mulder van Regiobank Veldsink-Domburg het initiatief genomen om deze campagne uit te voeren.  

Veel enthousiasme voor actie

De doelstelling was om in een periode van zes weken een bedrag van 2500 euro bij elkaar te krijgen. De initiatiefnemers gingen voortvarend aan de slag en wisten door hun netwerk heel veel mensen te enthousiasmeren. Met de fiets werden tijdens de campagne bezoeken gebracht aan ondernemers. Zij werden met de plaatsing van een foto op social media bedankt voor hun bijdrage. 

Het blijkt dat de BuddyBike heel herkenbaar is en dat de actie wordt gezien als een concreet en goed doel. Het oorspronkelijk doel werd snel bereikt. Daarom werd besloten door te gaan voor een tweede doel: de aanschaf van een nieuwe duo-fiets met een waarde van 12.000 tot 14.000 euro. Inmiddels staat de teller op ruim 7.100 euro. Hierbij zijn de initiatiefnemers een grote stap dichter bij een nieuwe fiets. Zij willen alle donateurs hartelijk bedanken. Volgende week worden de prijswinnaars van de attenties van de ondernemers bekend gemaakt.

Wilt u BuddyBike steunen? Dit kan alleen vandaag nog via www.samenvoordebuurt.nl/buddybike.

Over BuddyBike

De BuddyBike is een elektrisch ondersteunde fiets waarmee jongeren en ouderen die niet zelfstandig kunnen fietsen, eenzaam zijn of weinig buiten komen als ‘gast’ samen met een vrijwillige fietser een toertochtje kunnen maken. De fiets is ontworpen om naast elkaar te zitten voor een gemakkelijk en aangenaam contact.

Meer informatie over de BuddyBike vindt u op www.buddybike.nl.

De initiatiefnemers van de actie voor Buddybike v.l.n.r.: Rianne Hoogeveen (bestuur), Leon Verhaegh (bestuur), Renate Mulder (Regiobank adviseur), Annemiek Duurling (bestuur), Joost Rooms (Biker en initiatiefnemer) en Bep Nauwels (planner). Beeld: Ilse van den Berg