Een vol deelnemersveld tijdens de 69e Plassenloop. Beeld: Don van der Meer
Een vol deelnemersveld tijdens de 69e Plassenloop. Beeld: Don van der Meer

Gouds duo wint 69e Plassenloop

REEUWIJK-BRUG - Op zaterdag 18 maart was de parkeerplaats in het Reeuwijkse Hout omgetoverd tot het start- en finishgebied van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop. De Plassenloop wordt ieder jaar op de derde zaterdag in maart door atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk (SR) georganiseerd.

Het krioelde in het Reeuwijkse Hout van de atleten, hun begeleiders, supporters en vrijwilligers. 's Ochtends om 11.15 uur werd precies zoals gepland gestart met de allerjongste deelnemers.


De thuisatleten van Sportclub Reeuwijk gaven vooral op de 5 kilometer prestatieloop hun visitekaartje af. Tirza van der Wolf won in een tijd van 17:10 minuten, haar echtgenoot Marc Cinjee kwam bij de mannen als eerste over de meet in 15:58 minuten. Robin de Haan, een van de junior talenten (U18) van Sportclub Reeuwijk, werd tussen de grote mannen derde in een tijd van 16:36 minuten. De snelste U16 junioren van de thuisvereniging waren Janno de Pater (10e plaats overall in 18:14 minuten) en Manouk Snaterse (12e plaats overall in 25:22 minuten).


Bij de 15 kilometer prestatieloop werd Lisette Verleun tweede op ruime afstand van Daphne Lamboo. Martijn Klaasse bemachtigde de eerste plaats vóór Guido Stolle uit Gouda en de winnaar van vorig jaar Willem Anker van SC Antilope. Jorne van Ginkel was de eerste man van SR die over de streep kwam op deze afstand.


Alhoewel de winnaars in de diverse leeftijdscategorieën dit jaar niet meer werden uitgesplitst, was het leuk om te zien dat het deelnemersveld bestond uit atleten van alle leeftijden. De jongste deelnemer was 4 jaar oud, terwijl er 's middags best een aantal fitte 70+'ers te bewonderen waren die ogenschijnlijk moeiteloos hun rondje rond de surfplas liepen. Zo kijken ongeveer 550 hardlopers terug op een mooie wedstrijd.