Het doek is gevallen voor RVC’33

Algemeen

REEUWIJK-DORP - Vier wedstrijden voor het eind is het duidelijk: RVC’33 is te licht bevonden voor de tweede klasse D. Mooi, dat RVC het de tegenstanders vaak erg lastig kon maken, waarbij ze geregeld het lid op de neus kregen in de laatste fase van meerdere wedstrijden. Maar de ranglijst liegt niet. 

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag was RVC goed voorbereid op wat het team kon verwachten. De Ajax Sportman Combinatie (ASC) heeft een goede organisatie, met spitsen die vooral in de ruimte achter de verdediging opduiken en zeer gevaarlijk zijn bij spelhervattingen, zoals corners en vrije trappen. Omdat RVC dit met een goede defensieve organisatie wist te ontmantelen, groeide het zelfvertrouwen om zelf ook minder de lange bal te spelen en werd op verschillende momenten goed onder die druk uitgevoetbald. 

En toen gebeurde, wat eigenlijk het hele seizoen al te vaak is gebeurd. De tegenstander kreeg in de 77ste minuut opnieuw een kans en scoorde de 1-0.

RVC’33 daalt met opgeheven hoofd af naar de derde klasse. Er heerst uiteraard teleurstelling, maar geen gevoel van falen. In de laatste wedstrijden gaan ze laten zien, waar ze goed in zijn: strijden voor elke meter.