Gerard van den Heuvel zal zeer gemist worden in het Driebrugse.
Gerard van den Heuvel zal zeer gemist worden in het Driebrugse. Foto:

‘Hij was een solide en betrokken persoonlijkheid’

Algemeen In memoriam

DRIEBRUGGEN - Op Tweede Paasdag werd Gerard van den Heuvel met een ambulance naar het terrein van voetbalvereniging WDS gebracht. Zo kon hij nog één keer kijken naar de wedstrijd van het eerste elftal tegen concurrent Cabouw. Het betekende zijn definitieve afscheid van de club, waar hij jarenlang ontzettend veel tijd en energie aan heeft besteed. Kort daarna, op 18 april, overleed Gerard op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het weekeinde daarna speelden alle elftallen van WDS met een rouwband om het geliefde clublid te eren.

door Henri Stolwijk

Toen de vreselijke ziekte zich openbaarde, was dat een enorme schok. Hoewel de chemotherapie aanvankelijk leek aan te slaan, bleek genezing van de verwoestende ziekte niet meer mogelijk. Dat was uiteraard een grote klap voor Gerards echtgenote Leonie en hun drie kinderen en partners, maar ook vele anderen in Driebruggen en Reeuwijk zullen Gerard vreselijk missen. “Een hele beste vent,” zo wordt hij geroemd. En ook: “Een solide en betrokken persoonlijkheid voor wie het een passie was om de dingen zo perfect mogelijk te organiseren.”

Nauw betrokken

De in het Reeuwijkse Plassengebied geboren Gerard heeft zich meer dan een kwart eeuw als voorzitter en medewerker ingezet voor de Sluipwijkse vereniging Margriet. In 1987 trad hij als een van de eerste werknemers als kraanmachinist in dienst bij kraan-, handel- en loonbedrijf Gebr. Olieman in de Tempel. De afgelopen 20 jaar leverde hij als planner een grote bijdrage aan de groei en bloei van deze onderneming.

Met zijn schier grenzeloze energie en doorzettingsvermogen was Gerard ook nauw betrokken bij veel zaken in Driebruggen, wat hem maakte tot een spil in het verenigingsleven. 

Hij zette zich jarenlang met hart en ziel in als begeleider van de WDS-jeugd, acteerde bij vele elftallen als grens- en scheidsrechter en ontpopte zich als mede-organisator en animator van allerlei bijzondere activiteiten. Al jarenlang trad hij op als vaste grensrechter van het eerste elftal.

Gerard was ook voorzitter van de lokale Oranje Vereniging, speelde een rol bij volleybalvereniging DVC Driebruggen als mede-organisator van het beachvolleybaltoernooi en was met zijn echtgenote Leonie actief bij Badmintonvereniging Driebruggen. Voor zijn enorme betrokkenheid en inzet ontving hij in 2022 de eretitel ‘Landsheer van Custwijc’, een onderscheiding voor Driebruggenaren die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de lokale gemeenschap.

Eerbetoon

Gerard is begraven op de algemene begraafplaats in de Tempel. Uit eerbied voor en dank aan de bijzondere medewerker sloot Gebr. Olieman op de dag van de begrafenis het bedrijf. De viering van Koningsdag in Driebruggen begon afgelopen donderdag met een eerbetoon aan de overleden voorzitter.

Met zijn schier grenzeloze energie en doorzettingsvermogen was Gerard nauw betrokken bij Driebruggen