Lions-vertegenwoordigers Pieter ten Bosch, Ronald Buise en Jan Hein Koenen overhandigen de 1100 pakken D.E.-koffie aan Andries Joling. Beeld: Henk Kreuger
Lions-vertegenwoordigers Pieter ten Bosch, Ronald Buise en Jan Hein Koenen overhandigen de 1100 pakken D.E.-koffie aan Andries Joling. Beeld: Henk Kreuger Foto:

1100 pakken koffie voor De Voedselbank

Algemeen

REEUWIJK-BRUG - Onder het motto ‘Lions Helpen!’ hebben twee Lions-clubs, namelijk Lions Gouda’ en Lions Gouda-Bloemendaal, begin dit jaar D.E.-waardepunten verzameld, waaronder in Reeuwijk. Dit heeft in totaal 1100 pakken koffie opgeleverd.

De inzameldozen stonden in de Jumbo en COOP. De bijeengebrachte 700.000 punten konden worden ingeruild voor maar liefst 1100 pakken Douwe Egberts-koffie met een winkelwaarde van zo’n 4950 euro. “Er gingen vele avonden telwerk aan vooraf, maar dat saaie werk aan de keukentafel bleek onverwacht toch nog heel gezellig te zijn,” aldus een enthousiaste Lion. “Bovendien help je er mensen mee die de koffie goed kunnen gebruiken.”

Aanbieding

Afvaardigingen van beide clubs waren bij de overdracht van de koffiepakken in de hal van de Goudse Voedselbank aanwezig. Ze kregen een presentatie over De Voedselbank en een rondleiding door het nieuwe pand. Alle aanwezigen vonden het een waardevolle en informatieve bijeenkomst: “Goed om de banden weer eens aan te halen.”

Namens de Voedselbank bedankte Andries Joling alle meewerkende supermarkten, puntengevers en puntentellers. Tevens sprak hij de hoop uit dat er ook komend jaar weer veel koffie gedronken mag worden bij de Lions.