Gepco van Ek met de aanplant in de tunnelkas
Gepco van Ek met de aanplant in de tunnelkas

Nieuwe vegaboer houdt open dag

Algemeen

BODEGRAVEN De VegaBoerderij heeft met Gepco van Ek dit seizoen een nieuwe boer, die de algehele bedrijfsleiding heeft. Hij heeft iedere eerste zaterdag van de maand open dag voor belangstellenden, om te beginnen komende zaterdag 6 mei tussen 10.00 – 14.00 uur aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Dan worden ook de eerste voedselpakketten geoogst voor leden en belangstellenden.

De organisatie is vanaf dit seizoen in handen van Gepco van Ek. Deze 50-er heeft aan zijn loopbaan een nieuwe wending gegeven en maakt nu zijn jongensdroom waar om boer te worden. “Ik geloof in een wereld waarin alles weer groeit en bloeit en plant, dier en mens zich thuis voelt en waarin er voor iedereen betaalbaar eten is uit eigen omgeving.

Voortvarend

Hij is voortvarend van start gegaan, heeft er dit voorjaar een tweede tunnelkas bij gezet, en al veel groenten zijn geplant en ingezaaid. Sinds dit seizoen is ook de ploeg van vrijwilligers die wekelijks op de tuin is te vinden enorm uitgebreid. Vele handen maken licht werk, maar het is ook leuk om zelf een bijdrage te leveren aan de groente die je later zelf eet.

Gepco heeft eerder ervaring opgedaan op de tuin van Land In Zicht in Amersfoort en bij de Coöperij in Soest. “Bij beide tuinen heb ik veel geleerd wat er allemaal bij een tuin komt kijken.” Dat laat hij nu merken op de tuin van de VegaBoerderij in Bodegraven. 

De Vegaboerderij

De VegaBoederij is een lokaal initiatief, onder het motto: lokaal, gezond en lekker. Het is een coöperatie van inmiddels bijna 100 leden uit Bodegraven, Reeuwijk en omliggende gemeenten. Veel leden werken ook als vrijwilliger mee op de voedseltuin. In het oogstseizoen halen de leden iedere vrijdag of zaterdag een groentepakket op met voor een hele week groente en ondersteunende produkten als aardappelen, tomaten, paprika en allerlei kruiden.

Leden en vrijwilligers kunnen op allerlei manieren meedoen in het bedrijf. Wie nog wil aansluiten kan dat doen, via www.vegaboerderij.nl.