Organisatie verzamelbeurs kijkt terug op geslaagd evenement. Beeld: Postzegelvereniging
Organisatie verzamelbeurs kijkt terug op geslaagd evenement. Beeld: Postzegelvereniging

Geslaagde verzamelbeurs

REEUWIJK-BRUG - Op zaterdag 29 april vond in De Brug een verzamelbeurs plaats. Deze beurs werd georganiseerd door Postzegelverenigingen Bodegraven-Reeuwijk en 'Alphilia' uit Alphen aan den Rijn. Zo'n vijftig bezoekers keken hun ogen uit naar alle munten, ansichtkaarten en postzegels.

Klokslag tien gingen de toegangsdeuren van het gebouw open. De handelaren hadden hun munten, ansichtkaarten en postzegels uitgestald op de 29 tafels. Al snel verspreidden iedereen zich alles stuk voor stuk te bekijken, op waarde te schatten en dan te beslissen: wel of niet aanschaffen. Uiteraard na het raadplegen van de mancolijst. Dat is een door een verzamelaar opgestelde lijst van postzegels of ander filatelistisch materiaal, die door de verzamelaar wordt gezocht om zijn verzameling te completeren.

Een beurs is ook een goede gelegenheid om met gelijkgestemden te praten over de stand van zaken betreffende 'jouw' hobby, zoals het ledenverloop bij andere verenigingen. Oudere leden vallen af en maar weinig nieuwe leden dienen zich aan. De beurs in Reeuwijk-Brug werd gelukkig door een aantal vijftigers bezocht. En in de loop van de middag kwam een postzegel- en muntenverzamelaar van ongeveer 13 jaar naar de beurs. Van alle kanten kreeg hij, op zijn verzoek, adviezen, maar ook munten en postzegels of mocht hij uitzoeken.

Op 30 september vindt in De Brug de volgende verzamelbeurs plaats.