Afbeelding

Kijk op www.kobr.nl/agenda voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Vrijdag 12 mei

Sam’s Kledingactie voor Ethiopië

BODEGRAVEN - Op 12 mei kunt u kleding en schoenen inleveren bij de Willibrorduskerk aan de Overtocht 20.  De Sam’s vrijwilligers nemen tussen 08.00 en 12.00 uur uw goederen in ontvangst. Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Behalve uw donatie van kleding en schoenen mag u ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren.  Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.  Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan. Voor meer informatie kijkt u op www.samskledingactie.nl.

Overzichtstentoonstelling

BODEGRAVEN- Op 12 mei vindt de overzichtstentoonstelling van de Atelier-Kunstroute plaats. Dit is een voorproefje van de route die op 20 en 21 mei plaatsvindt. Tijdens de overzichtstentoonstelling is onder ander werk te zien van de schilderes Annet Perdijk. Zij maakt abstracte schilderijen. De feestelijke opening is om 20.00 uur in het Evertshuis. De tentoonstelling is tot 8 juni
te bewonderen.

Zaterdag 13 mei

Open huis scouting

REEUWIJK-DORP- Scouting Reeuwijk organiseert op zaterdag 13 mei een open huis voor buurtbewoners en nieuwsgierige ouders van (toekomstige) leden.

In clubgebouw De Opkomst komen wekelijks kinderen van 5 tot 20 jaar bijeen om deel te nemen aan activiteiten van de scouting. U bent tussen 15.00 tot 17.00 uur van harte welkom om eens binnen te komen kijken en uw vragen te stellen.

Maandag 15 mei

Gezellige middag Thuishuiscafé

REEUWIJK-DORP - Op maandagmiddag 15 mei is weer het gezellige Thuishuiscafé. Tussen 14.30 en 16.30 bent u van harte welkom voor een kop koffie of thee. Wie wil kan een potje jeu-de-boulen of een spelletje spelen. En natuurlijk is er ook ruimte voor het uitwisselen van verhalen. Het Thuishuiscafé vindt plaats in het schuurtje van Dirk aan de Kerkweg tussen nummer 11 en 13.  Voor meer informatie mailt u naar coordinator@thuishuisreeuwijk.nl.

Donderdag 18 mei

Vroeg uit de veren

REEUWIJK - Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met de Lionsclub Gouda-Reeuwijk en natuurboerderij Hoeve Stein op Hemelvaartsdag dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen. Deelnemers gaan zelf op pad met een routekaart en maken een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Halverwege is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en bij terugkomst staat er ontbijt klaar.

Starten kan vanaf 05.00 uur tot 07.30 uur vanaf Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20. De kosten bedragen tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot 12 jaar. Een groot deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in de regio. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden en betalen via www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/dauwtrappen-bij-de-reeuwijkse-plassen.

Toertocht Hemelvaartsdag

BODEGRAVEN - Op donderdag 18 mei kunt u met de motor genieten van het mooie weer, geurige bloesems en prachtige wegen tijdens de Hemelvaartsrit. Jong of ervaren, buikschuiver of chopper, iedere motorrijder – met of zonder duo - kan meedoen aan deze 200 kilometer traditionele rit van de Boreftse Motorclub. 

De rit start in het dorpshuis Custwijck in Driebruggen en eindigt altijd ergens anders. Deze keer is dat in Harderwijk. Inschrijving is tussen 9.30 en 12.00 uur. Kosten vijf euro per motor. Meer informatie vindt u op www.boreftse-motorclub.nl/.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding