Welke route wordt het? Beeld: Wim de Boevère
Welke route wordt het? Beeld: Wim de Boevère

SDWA activiteiten weer van start

Algemeen Cultuur Human Interest

WAARDER-DRIEBRUGGEN - Met de verspreiding van het programmaboekje in beide dorpen en een fietstocht vanaf de TVSW tennisbaan in Waarder op donderdagavond 11 mei en een wandeltocht op vrijdagavond 12 mei vanaf Custwijc in Driebruggen, zijn de jaarlijkse SDWA activiteiten voor 2023 voor de 16e keer van start gegaan. 

door Wim de Boevère

Zowel de fietstocht alsook de wandeltocht zijn geen puzzeltochten maar meer gewoon voor de gezelligheid en om zo hier en daar misschien minder bekende plekjes of gelegenheden eens aan te doen. Ook is deelname aan beide tochten geschikt voor jonge en oudere deelnemers. 

Aan de fietstocht hebben 107 deelnemers en deelneemsters meegedaan en deze ging vanuit Waarder naar Woerden waar een tussenstop was georganiseerd bij het inloophuis van het Leger des Heils, de tweedehands kledingshop en waar ook een kijkje kon worden genomen, en natuurlijk even genoten van een klaarstaand vers kopje koffie. Daarna weer verder op de fiets Woerden weer uit om uiteindelijk op Rietveld 92 een tussenstop te maken voor een een lekker ijsje. 

De tocht ging vandaar opnieuw verder om weer te eindigen bij de tennisbaan waar vandaan ook was vertrokken. Vrijdagavond hebben 97 wandelaars meegedaan aan de uitgezette tocht vanaf Custwijc in Driebruggen. Om met allen rekening te houden kon worden gekozen uit een korte route van 5 kilometer of een iets langere route van 7 kilometer. Beide routes begonnen over het Wierickepad richting Reeuwijkse plassen. De routes liepen via Kippenkade, Prinsendijk en langsde Wiericke weer terug naar Custwijc, maar ook via de Oukoopsekade en de Twaalfmorgen en Hoeve Stein terug naar Driebruggen. Eenmaal terug Bij Custwijc was er voor allen die hebben meegedaan aan de tochten de fraaie SDWA medaille van verdienste en een drankje op het terras van Custwijc of een ijsje bij de ijssalon op de Kerkweg.

Beeld: Wim de Boevère