Beeld: Ap Quist
Beeld: Ap Quist

Voorproefje Kunstroute

Algemeen Cultuur


BODEGRAVEN- op vrijdag 12 mei is de overzichtsexpositie van de Kunstroute 2023 in het Evertshuis door wethouder Elly de Vries geopend.

Met grote en kleine ‘k’

Op 20 en 21 mei vindt de Atelier-Kunstroute 2023 plaats. Daaraan doen 66 kunstenaars deel. In het Evertshuis vindt een expositie van (een deel van) de kunst van de deelnemers plaats. Een mooi voorproefje van wat tijdens de Kunstroute allemaal te zien is op 33 locaties in onze gemeente. Wethouder Elly de Vries was zeer verheugd over het grote aantal deelnemers (zowel kunstenaars, als ateliers, muzikanten en ondernemers) en de inzet van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk om de Atelierroute mogelijk te maken. 

Volgens haar draagt dit bij om “Bodegraven-Reeuwijk uiteindelijk als kunstdorp op de kaart te zetten”. Zij roept dan ook iedereen op om te gaan genieten van al deze mooie uitingen. 

Ze gaf verder aan dat in 2024 het cultuurbeleid met alle betrokken organisaties wordt ontwikkeld en bepaald. Met het cultuurbeleid wil zij in alle kernen kunst met grote en kleine ‘k’ onder de aandacht brengen. Niet alleen voor een senior publiek, maar ook voor en door jongeren.

De overzichtstentoonstelling is nog tot 7 juni te bezichtigen.