Afbeelding
Foto:

Kijk op www.kobr.nl/agenda voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Donderdag 18 mei

Autopuzzeltocht

NIEUWERBRUG - Donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, organiseert de Oranjevereniging 'Prinses Juliana' een autopuzzeltocht. Er wordt een route langs verschillende bekende en onbekende plekjes uitgezet. Voor iedereen geschikt, jong en oud. De enige vereiste zijn een bestuurder met goede rijvaardigheid en passagiers met kennis van het koningshuis. Onderweg zijn er ook enkele spelletjes, waar uw kennis van het koningshuis wordt getest. Inschrijven en starten tussen 12.00 en 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Wierickehuis. Deelname 2,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 10 jaar gratis.

Fietspuzzeltocht Groene Hart 

WAARDER - Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, kunt u deelnemen aan een fietspuzzeltocht door het Groene Hart. De opbrengst van de puzzeltocht is voor het GZB zendingswerk van TFC Marieke. 

De tocht begint om 13.30 uur bij de NH Dorpskerk in Waarder. Deelname kost zes euro per persoon, maximaal 25 euro per gezin. De prijzen zijn inclusief iets te drinken, een ijsje en een lekkere verrassing. Bij de kerk staat ook een kraam met stroopwafels. U kunt zich aanmelden door te mailen naar tfcmarieke@hervormdwaarder.nl

Zondag 21 mei

Sunday Half Hour (SHH)

BODEGRAVEN - Zondag 21 mei organiseert de Protestantse Gemeente Emmaüs een SHH dienst in de Ontmoetingskerk.

Karin Strijdhorst-van der Weiden zal hierin voorgaan en Twenty4Eleven zorgt voor de muzikale begeleiding. Ons leven lang volgen we anderen en via alle socials kunnen we heel veel mensen volgen. We blijven op de hoogte van hun dagelijks leven, hun successen en prestaties en raken daardoor zelf misschien ook weer geïnspireerd. 

U wilt zelf misschien ook gevolgd worden en doet er alles aan om via hashtags, views en likes meer volgers te krijgen. Zou Jezus dit ook zo bedoeld hebben toen Hij zei: ‘Volg Mij’?  U ontdekt het tijdens deze dienst. De dienst start om 12.00 uur. 

Donderdag 25 mei

Webinar CJG

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 25 mei, in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, een webinar voor ouders van temperamentvolle kinderen tussen de twee en tien jaar.

Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen. Ze hebben een sterke eigen wil. Dit heeft voor- en nadelen en vergt vaak net een andere aanpak van ouders.

Het webinar Gevoelige kinderen met intens en pittig gedrag vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl.

Vrijdag 26 mei

Workshop Botanisch tekenen

BODEGRAVEN - Bent u ook zo graag in de natuur en houdt u van tekenen dan is dit uw kans.

In de bloementuin van de Hortus Populus te Bodegraven vindt op 26 mei en 18 juli de workshop botanisch tekenen plaats. Na een korte demonstratie en uitleg van Nisett zoekt u een plekje in de bloementuin en gaat u aan de slag. Bij slecht weer is het mogelijk om overdekt te zitten.

Wat heeft u nodig: een klapstoeltje en tekenspullen zoals een schetsboek, potloden en gum, uw smartphone en of Ipad is ook handig. Mocht u geen papier en potloden hebben dan kan u ze van Nisett gebruiken. Schildert u liever en heeft u zelf schilderspullen, dan kan dat ook.

De workshop begint op 26 mei om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Op 18 juli is de workshop van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten voor deelname zijn 25 euro per avond, inclusief koffie of thee. U kunt zich uiterlijk een week van te voren voor aanvang aanmelden via informatie@hortuspopulus.nl.

Theatervoorstelling in De Spil 

REEUWIJK-BRUG - Op 26 mei speelt Tom Schotten de theatervoorstelling voor ouderen 'Verwend door het moment' in dienstencentrum De Spil. Tom Schotten combineert in zijn theatervoorstelling korte verhalen met het zingen van meezingliedjes. De genres van de verhalen zijn humor, nostalgie en de liefde.

U bent vrijdagmiddag van harte welkom in dienstencentrum De Spil. De zaal gaat open om 14.15 uur. Toegang is vijf euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee.

Maandag 29 mei

Fiets mee voor het goede doel

BODEGRAVEN - Op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) wordt de traditionele fietstocht ‘Omloop van het Groene Hart’ georganiseerd door Lions Club Bodegraven. 

De verschillende fietsroutes, van 25 (met puzzeltocht), 40 en 65 kilometer, voeren u langs bekende en onbekende, maar vooral mooie plekken door het Groene Hart. 

Met de opbrengsten uit de inschrijfgelden en sponsoring ondersteunt de Lions Club Bodegraven goede doelen op het gebied van zorg voor ouderen en gehandicapten in Bodegraven. Dit doen zij via de Zonnebloem en de jaarlijkse Muzikale Kerst Ontmoeting in het Evertshuis. 

Op Tweede Pinksterdag kunt u zich vanaf 9.00 uur aanmelden bij het start- (en tevens eindpunt) op het Raadhuisplein. Deelname kost vijf euro per persoon, tien euro voor gezinnen (ongeacht het aantal gezinsleden). Meer informatie vindt u op https://omloopgroenehartbodegraven.lionsbodegraven.nl/.

 

Tom Schotten
botanisch tekenen