Tijd om te juichen. Beeld: Fenne van den Hoogenband
Tijd om te juichen. Beeld: Fenne van den Hoogenband

Vriendenschaar kampioen

Algemeen

Korfbal 

BODEGRAVEN - In de tweede klasse van het veldseizoen 2022-2023 won Vriendenschaar tien wedstrijden op een rij. Met nog drie wedstrijden te gaan konden de Bodegraafse korfballers zaterdag kampioen worden. Dan moest de derby in en tegen Reeuwijk gewonnen worden.

De wedstrijd startte goed voor Vriendenschaar. Aanvoerder Sybren van Hall schoot twee keer raak en het stond snel 2-0 in het voordeel van het team van coaches Jorrit de Grutter en Ron Koster. Dit lieten Reeuwijkers zich niet zomaar gebeuren. De thuisploeg boog de tussenstand om in een 4-3 voorsprong. 

Voor de pauze liep de wedstrijd gelijk op. Na de rust kwam Vriendenschaar scherp terug en werd het evenwicht snel verbroken. Er werd een gat geslagen van vier punten. Het verschil liep uit tot tien doelpunten. Vriendenschaar won met 22-12.

Direct na afloop knalden de kurken van de champagneflessen en volgden de felicitaties voor het kampioensteam. Vanwege herstructurering van alle poules, promoveert Vriendenschaar niet eerst naar de eerste klasse, maar direct naar de overgangsklasse. Dat is slechts één klasse onder de hoofdklasse.

Felicitaties onderling. Beeld: Fenne van den Hoogenband
De selectie rent richting publiek. Beeld: Fenne van den Hoogenband
Een speech door hoofdtrainer Jorrit de Grutter wordt goed ontvangen. Beeld: Fenne van den Hoogenband
Blijdschap na het affluiten van de wedstrijd. Beeld: Fenne van den Hoogenband
De groepsfoto. Beeld: Fenne van den Hoogenband