Afbeelding

Kijk op www.kobr.nl/agenda voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Donderdag 25 mei

Tentoonstelling over de Grote Brand 1870

BODEGRAVEN - Het is ruim 150 jaar geleden dat een grote ramp Bodegraven trof, namelijk de Grote Brand van mei 1870. In het kader hiervan organiseert de SHKB een tentoonstelling over deze Grote Brand. Aan de hand van foto’s en tekeningen laten ze het gezicht van Bodegraven zien van voor en na de brand. De brand begon in de oven van bakkerij Mol in de van Tolstraat. Bijna het hele dorp werd in de as gelegd. Dit kwam onder andere door de harde wind en de vele houtbouw van woningen en bedrijfjes. 


U kunt de tentoonstelling bekijken in het Groene Harthuys, Bouwsteeg 6 van donderdag 25 mei tot en met dinsdag 30 juni. De openingstijden zijn dinsdag en zaterdag de hele dag en verder woensdag, donderdag en vrijdagmiddag. Toegang is gratis.

Reeuwijkse Hout vol met klassiekers

REEUWIJK-BRUG - Op donderdag 25 mei kunt u genieten van prachtige klassieke auto's, vrachtwagens, busjes, motoren en fietsen van diverse merken tijdens de Classic Car Cruise Night (CCCN). De enige overeenkomst is dat ze minimaal dertig jaar oud zijn. 

Iedere maand organiseert CCCN een avond waarop liefhebbers, hobbyisten en eigenaren van klassiekers kunnen genieten van prachtige oldtimers. Ook als u zelf geen klassieker hebt, bent u van harte welkom. 

Vanaf 19.30 uur gaat het terrein open. De toegang is gratis, dat geldt ook voor de koffie en thee. Voor meer informatie kijkt op de Facebookpagina classiccarcruisenight. 

Webinar gevoelige kinderen 

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 25 mei, in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, een webinar voor ouders van temperamentvolle kinderen tussen de twee en tien jaar.

Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen. Ze hebben een sterke eigen wil. Dit heeft voor- en nadelen en vergt vaak net een andere aanpak van ouders.

Het webinar Gevoelige kinderen met intens en pittig gedrag vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl.

Zondag 28 mei

Hagepreek 

BODEGRAVEN - Op zondag 28 mei, Eerste Pinksterdag, wordt om 18.30 uur in de buitenlucht een kerkdienst gehouden met veel muziek en samenzang. 

De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Brassband Utrecht. Er worden bekende pinksterliederen gespeeld en gezongen. Ook brengt de brassband een aantal solo stukken ten gehore.

De dienst wordt gehouden op het grasveld bij de boerderij van de familie de Bruin aan de Buitenkerk 52. Organisatie van de dienst ligt in handen van de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs. Karin Strijdhorst leidt de dienst.

Maandag 29 mei 

Thuishuis-Café Orchideeënwandeling

Op Tweede Pinksterdag is het Thuishuis-Café open met een speciale activiteit. De orchideeën staan in bloei en daarom neemt Dirk Vergeer u mee naar achteren op zijn landje. De totale lengte van de wandeling is ongeveer een kilometer. Start is om 14.30 uur met koffie en thee in het schuurtje (tussen de nummers 11 en 13). Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen op 06-57952702.

Neem een kijkje in de Brugkerk!

NIEUWERBRUG - Bent u altijd al benieuwd geweest hoe de Brugkerk er van binnen uit ziet? Op Tweede Pinksterdag is de kerk, die naast de enige tolbrug van Nederland staat, te bezichtigen.


Op 29 mei wordt de eerste landelijke Open Kerkendag gehouden. De Brugkerk zet ook de deur open voor iedereen die eens rustig binnen wil kijken. Komt u dus gerust langs en bekijk in de kerk bijvoorbeeld de glas-in-lood ramen (oorspronkelijk uit Bussum), het unieke doopvont en het kunstwerk van kunstenaar Omer Gielliet. En maak een praatje met een van de vrijwilligers in de kerk. De Brugkerk is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Dinsdag 30 mei

Workshop 'God in de klimaatcrisis'


BODEGRAVEN - De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact wij hebben op de natuur. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en de klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen er niet meer onderuit om anders te gaan leven. Hoe kunt u zich laten inspireren voor een eerlijke wereld? Kom daarvoor 30 mei naar de interactieve workshop over zinvol handelen.  

Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de meest kwetsbaren op de wereld die nu al het hards geraakt worden. Wat kan u doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkomt u dat u uitgeblust raakt? En hoe houdt u de hoop vast?

Alfred Slomp neemt u mee naar de vraag hoe u hoop houdt in een snel veranderende wereld. 

Deze workshop vindt plaats in 't Centrum (Spoorstraat 11) en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Meer informatie kunt u vinden op godindeklimaatcrisis.nl.

CJG-lezing autisme en zelfredzaamheid

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Midden organiseert op dinsdag 30 mei de online lezing autisme en zelfredzaamheid voor ouders van kinderen tussen 12 en 18 jaar met (een vermoeden van) autisme.

Als kinderen ouder worden, worden ze zelfstandiger. Maar hoe is dit voor kinderen met autisme? In de online lezing krijgt u informatie over de ontwikkeling bij jongeren met autisme op het gebied van zelfredzaamheid. Ook krijgt u praktische adviezen hoe u uw kind bij deze ontwikkeling kunt begeleiden. U kunt de lezing volgen via zoom van 20.00 – 21.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.cjgcursus.nl. 

Donderdag 1 juni

Concert in De Spil

REEUWIJK-BRUG - Op 1 juni geven leerlingen van Natasja van Doesburg een concert in De Spil.

Natasja geeft les op alle niveaus, van beginner tot gevorderd, vergevorderd en conservatoriumniveau. U krijgt deze avond dan ook een gevarieerd optreden, van Barokmuziek zoals van Bach en Corelli tot virtuoze muziek uit de 19e eeuw en luchtige eigentijdse muziek. De leerlingen bespelen voor u de viool, de altviool en de piano. Het belooft een gezellige avond te worden met prachtige muziek. De zaal gaat open om 19.15 uur. Toegang is 3,50 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee.

Zaterdag 3 juni

Let's take a trip down memory lane

BODEGRAVEN - Een swingende show met de aanstekelijke nummers van The EverlyBrothers. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert met hun tributeact ForEverly Brothers garant voor staan. Op zaterdag 3 juni staan ze in het Evertshuis.

Tijdens hun performance, waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, spat het plezier van het podium. Met hun tribute act laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek. In 2020 werden zij als ForEverly Brothers de trotse winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’.

Vanaf 2023 treden zij op met een echte live band, en wat voor een! Zij hebben gespeeld met onder andere Danny Vera, Ilse de Lange, Hazes senior, Kayak, Hind, Rachel Kramer en vele andere nationale en internationale artiesten.  

Het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 23 euro inclusief een drankje. Voor meer informatie kunt u op www.evertshuis.nl. 

Diverse data in juni

Kindercursus schilderen

BODEGRAVEN - Vind je schilderen leuk? Dan valt er nog heel wat te ontdekken! Docent Ilona Koot leert je in drie lessen van alles over schilderen. 

In les 1 ga je kleuren mengen en een paar eenvoudige oefeningen doen zoals een appel en een bloem schilderen op een aquarel blok. In les 2 ga je een landschap schilderen op het aquarelblok waarbij je ook leert kleuren te laten overlopen. In les 3 krijg je een canvas doek en mag je zelf iets kiezen uit de leuke onderwerpen die op de Hortus aanwezig zijn zoals een bloem, een boom, de varkens (als die er weer zijn) of een mooi uitzicht.  Bij goed weer schilderen we buiten en als het regent gaan we naar binnen.

De cursus vindt plaats bij de Hortus Populus en is op woensdagmiddag 7, 14 en 21 juni van 14.00 tot 15.30 uur. En is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot 12/13 jaar. Deelname kost 24,50 euro, inclusief alle materialen en een drankje. Aanmelden via informatie@hortuspopulus.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding