Kat Bella zoekt een nieuw huisje. Beeld: Stichting dierenhulpverlening Woerden e.o.
Kat Bella zoekt een nieuw huisje. Beeld: Stichting dierenhulpverlening Woerden e.o.

Speld in hooiberg voor kat Bella

Algemeen Human Interest

WOERDEN - Waar de meeste katten in het dierenasiel van stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. al snel een nieuw huis vinden, wacht Bella al twee jaar op haar forever home. 

In maart 2019 kwam Bella in het dierenasiel van stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. terecht. Twee keer leek Bella die te hebben gevonden, maar kwam door haar onvoorspelbare gedrag toch weer terug.


Met een uitgebreid plan en een ‘Bella-box’ vol speeltjes, snoepjes en een notitieboekje, ging een vast groepje verzorgers met Bella aan de slag. In de weken die volgden, maakte Bella mooie stappen. Zo leerde Bella eerst ontspannen en bleven vooral de wapperende handen uit beeld. Haar soms gejaagde en gestreste gezichtsuitdrukking maakte al snel plaats voor een zacht en vriendelijk koppie. Niet veel later konden de verzorgers ook al voorzichtig met Bella spelen en werd het stappenplan verder uitgebreid.

Het speciale Bella-team legde al Bella haar vorderingen vast op beeld en zo kwam daar ineens het filmpje waarin Bella op schoot sprong bij een van de verzorgers. Een bijzonder moment.

Vol vertrouwen zoekt de stichting daarom nu naar die ene speld in de hooiberg voor Bella. Geen doorsnee huis dus, maar dat ene speciale plekje. Bent u degene die stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt? Ga dan naar hun website: https://dierenhulpverleningwoerden.nl/dieren-in-ons-asiel-katten/