Vrijwilligers aan het werk in de tunnelkas. Beeld: VegaBoerderij
Vrijwilligers aan het werk in de tunnelkas. Beeld: VegaBoerderij

Nieuwe oogst VegaBoerderij

Algemeen Duurzaam

BODEGRAVEN - Ondanks het koude en natte voorjaar heeft de VegaBoerderij al de gehele maand mei ieder weekend groentepakketten geoogst voor de leden; vanaf komend weekend zal er ook weer gestart worden met proefpakketten voor belangstellenden. Op zaterdag 3 juni is er voor iedereen die er een keertje wil kijken open dag, van 10.00 tot 14.00 uur aan de Buitenkerk 57. 

Dat er al zo veel geoogst kan worden komt ook door twee grote tunnelkassen die op de tuin zijn geplaatst. De tweede is in maart nog bij wind en sneeuwval opgebouwd, maar daar worden nu letterlijk de vruchten van geplukt. 

Coöperatie

De VegaBoerderij is een coöperatie van nu bijna 100 leden en er wordt rekening gehouden met verdere groei. Veel van de werkzaamheden worden verricht door de leden zelf, die daardoor ook betrokken zijn bij hun eigen groente. Dit meewerken is vrijwillig, leden hoeven dat niet te doen. Gepco van Ek is als boer in dienst van de coöperatie en coördineert het werk. 

Lekkerder

Op de website heeft de VegaBoerderij ook op een rij gezet wat zo de redenen zijn om aan de coöperatie deel te nemen: Betere groente - lekkerder van smaak, betere voedingskwaliteit; Biologisch, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen; Minder voedselkilometers; Introduceert andere landbouw; Lagere prijs (uiteindelijk); Zeggenschap over het assortiment; Bouwen aan community en kennis.